Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Lista!

jun 11, 2012 | Tankar och Vardag | 4 Kommentarer

På måndagar brukar jag ha min to-do-list, men det är ju samma saker på den där jäkla listan jämt så jag hoppar över det den här veckan.

Istället tar vi en lista jag helt enkelt snott av Evelina:

Vilka är dina tydligaste karaktärsdrag?
Att jag är ganska egensinnig och inte har några problem med att sticka ut eller ta plats. Sen är jag ganska grov i mun, snabbtänkt och tar ungefär en kvart på mig att kliva ur bilen vilket retar gallfeber på Emil. Just därför gör jag det extra långsamt.
Vilket är ditt största beroende?
Mina pennor. Får på riktigt abstinens och blir olycklig om jag inte får teckna minst varannan dag.
När är du lycklig?
När jag gör ett sånt där loppisfynd som nästan är för bra för att vara sant, som adidasresväskan för 15 kr eller mina swedish hasbeens för samma pris. Då jublar jag högt och måste göra min jag-har-gjort-ett-superfynd-dans!
Sen är jag genuint lycklig när jag åker förbi skylten med en älg på utanför Gullspång, där det står ”välkommen till Värmland”. Då blir min mage alldeles varm och mina axlar sjunker ner till normalhöjd igen.
Vad beställer du på krogen?
Jag brukar dricka rödvin på hemmafester med öl på krogen. Annars spiller man bara rödvin på tröjan.
Vad står det i ditt senaste sms?
Ett långt argt sms till Emil om att han måste hjälpa till med bröllopsplaneringen, sen hans svar ”jag fixade iallafall båten idag”.
När sa du ”vet du inte vem jag är?” senast?
Haha oj, hoppas jag aldrig sagt det! Dock kom det fram en tjej och sa att hon läste bloggen sist jag va på Harrys! Sånt är roligt!
Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft.
Oj, finns det minnesvärda bakfyllor? Jag minns en gång, när vi varit på fest med tema rock och när jag vaknade låg inte Emil i sängen. När jag tittade ut genom fönstret hade han och Bysse blåst upp en dubbelmadrass och låg i varsin sovsäck och sov på gräsmattan, med jacka och mössa på och gassande sommarsol rakt på dom och gårdagens rocksmink i hela ansiktet. Det var……annorlunda.
Vilken är din största fåfänga?
antagligen håret, fast det är ju alltid så hopplöst. Annars är jag en riktig sucker för riktigt dyr, lyxig foundation!
Vilket uttryck använder du lite för ofta?
”världens bästa” om i stort sett allting.
Vad är ditt starkaste minne från barndomen?
Ligga på garagetaket med Rebecca, kändes som ingenting kunde komma åt en. Eller när jag lärde mig skjuta pilbåge ute i stugan och fick tillåtelse att skjuta hur mycket jag ville på den gamla husvagnen. Pilarna gick rakt igenom.
När googlade du ditt namn senast, och varför?
Oj, det gör jag ofta! Då ser man nämligen vilka som använder mina bilder utan att fråga, eller om man googlar sina egna teckningar, så ser man alla som tecknar likadant. Väldigt beroendeframkallande och jag blir skitsur varje gång, haha!
När ljög du senast?
Det gör jag faktiskt aldrig, helt ärligt! Jag överdriver en massa, men ljuger gör jag aldrig. Jag är alldeles för dålig på det.
När skäms du?
När jag ska gå på event och företagsfrukostar och ingen vill prata med mig. Då vet jag inte vart jag ska göra av händerna eller mig själv eller någonting och så skäller jag på mig själv i huvudet att jag fortsätter gå på sånt där.
Vad gör dig rasande?
folk som är dumma mot sina snälla mammor! Folk som träffar mig första gången och börjar med att säga ” dom där tatueringarna går väl att tvätta bort hoppas jag”. Japp, det har hänt. Och japp, helt sjuk grej att säga till nån.
Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka?
Oj…..svårt. Måste nog säga hatten då. Om det nu är nån trend.
Vem är den mest kända människa du talat med?
Håkan Loob? Nej jag vet inte, Adam Alsings pappa kanske (och Adam med för den delen) som var på min konstutställning en gång.
Vad gör du när ingen annan ser?
Speglar mig, sminkar mig (förstår inte folk som sminkar sig på tåget, hade jag aldrig gjort), rättar till trosorna och rättar till brösten.
Berätta om en tvångstanke du inte kan bli av med.
Jag hatar att sova när Emil har garderobsdörren öppen och när jag duschar hemma hos mamma och pappa måste jag torka av duschdörrarna helt maniskt efteråt, annars har jag fått för mig att det ger otur.
Vad för skäms-tv njuter du av?
Teen Mom 2, say yes to the dress
Vilken är din största skräck?
Att mina föräldrar försvann. Jag skulle på riktigt inte kunna överleva då.
Vad är det närmaste döden du har kommit?
En gång när jag åkte bil med min bror och en kille gick rakt ut i vägen. Fast det hade nog varit mer hans nära döden än min, men ändå.
Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Manodepressiv med största sannorlikhet, eller schitzofren.
Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom.
Blonde.
Vad irriterar människor sig på hos dig?
Att jag är extremt slarvig och stökig hemma, att jag är konflikträdd och att jag aldrig kan låtsas att jag har roligt när jag inte har det.
När skrek du besinningslöst senast?
Igår när jag skulle byta blad i min kalender och det flyttat in en jättespindel bakom den. Jag blev inte rädd för spindeln utan lät den sitta kvar, men när jag skulle hänga tillbaka kalendern kom spindeln galopperande i ilfart, då gjorde jag ett tjejskrik.

4 Kommentarer

  1. Det där du skrev om att folk använder dina bilder utan att fråga, tänker du då på de som använder dina bilder och länkar men inte har frågat, eller tänker du de som använt dina bilder utan att ens skriva ut ditt namn? Det jag undrar är nog om du vill att folk ska fråga när de lånar dina bilder fastän de länkar?
    Hare bra!

  2. Haha, jag skrattade framför datorn när jag föreställde mig den galopperande spindeln! Det är roligt att läsa om bröllopsförberedelserna, ska bli spännande att se hur allt blir!

  3. Ååååh, älgen!!! Det är mammas föredettas svåger som målat den, eller om det möjligtvis var mammas föredettas kusin? Nej, jag tror bestämt på svågern. Bara lite ”jag mötte Lassie” kuriosa typ. LOL

  4. Åh vilken härlig lista! Kan jag sno den av dig?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...