Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt!

maj 17, 2016 | Teckningar | 5 Kommentarer

Jag fick hem ett prova-på-kit från Winsor & Newton häromdagen. Med nya markerpennor som löses upp med vatten. Som akvarellfärg i pennform kan man säga.
Jag kan inte påstå att jag blev särskilt imponerad av dessa pennor. Jag tycker tjusningen med marker (promarker eller mina nya favoriter brushmarker) är just att de inte flyter ut med vatten. På samma sätt som det fina med akvarell är det där lite mer obestämda som bara blir.

I vilket fall som helst fick pennorna mig att plocka fram akvarellfärgerna och det var inte precis igår!
Först gjorde jag den här superstora bilden (50X65 cm) efter en bild jag hittat från en Gudrun Sjödén fotografering.
Den är målad med akvarellfärger, bruschmarker och de nya watercolor-marker på cansonpapper.

akvarelltvåtjejer

Den var så himla rolig att göra (jag tycker det syns att jag tyckte det) så jag var tvungen att göra en till, i samma teknik. Fast i A4 storlek den här gången.

akvarell
Jag älskar att testa nya sätt och teckna. Att göra på precis samma sätt varje gång är väldigt långtråkigt och jag måste variera mig för att inte tröttna på hela teckningsgrejen, eftersom jag ägnar så himla många timmar varje dag åt just det här.
Jag tycker det här gjorde bilderna mer levande.

Gillar ni det?

5 Kommentarer

  1. Så vackert!

  2. Så fint!

  3. De är verkligen kanonfina! Du är så duktig och det är kul att se hur du blandar olika tekniker med. Så ja, jag gillar det 🙂

  4. helt nydelig!

  5. Wow, ja! Gillar det massor. Är imponerad av alla som vågar sig på akvarell. Jag tycker det är så opålitligt, man vet aldrig var det tar vägen… 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...