Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt!

sep 5, 2016 | Teckningar | 1 kommentar

Jag har varit lite less på mina pennor ett tag. Vill att det ska kännas lite friare och större, så jag plockade fram mina älskade jättepapper från Canson.
De är 50×65 cm och superroliga att måla på. Men man får ju hålla igen lite och bara måla när det känns riktigt jäkla inspirerande. Det är inga slöseripapper så att säga.

Jag gjorde den här målningen i akvarell, med lite detaljer av brushmarkers. Gillar verkligen hur det blev.
Som vanligt använde jag Little Magpie som förlaga, för hon är den snyggaste jag vet.
Hade varit fint att göra en hel serie med såhär stora bilder och sen ställa ut någonstans.

magpie

Lite detaljer.

magpie2

1 kommentar

  1. heeej Anna! Skitfin bild, som vanligt! 😀 Jag har blivit inspirerad och är själv sugen på att börja teckna och/eller måla mer. Det var ju det bästa jag visste när jag var liten men lusten försvann på nåt sätt när jag blev äldre och skulle skissa och greja i jobbet (arkitekt). Tänkte att det kunde vara kul att testa på lite olika tekniker och bara leka loss, men hur börjar man? Har du tips på nån övning eller nåt? Är att ”rita av” en bra start? Brukar du oftast teckna/måla med en bild som inspiration, eller sitter du och ritar utifrån bilder i huvudet ofta? Kanske konstig fråga, men för mig blir det så att jag sitter där vid ett tomt papper och får som prestationsångest och så blir det ingenting… Det känns inte ens som att jag kan ”kladda” längre. Har du nån doodle som du alltid kommer tillbaka till? Typ som man gjorde i marginalen på skolböcker eller medan man pratade i telefon när man var tonåring? hade varit kul att se! 🙂 Beklagar tjatig kommentar… Ha en fin dag!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...