Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt!

feb 12, 2019 | Teckningar | 1 kommentar

Känns som det var en mindre evighet sedan jag visade er dagens porträtt, men det har varit så himla mycket det senaste så har helt enkelt inte hunnit teckna!
Att bara jobba två dagar varje vecka istället för fem gör det verkligen så mycket mer stressigt att hinna med. Väntetiden på mina teckningar är nu runt två-tre månader och det känns egentligen inte så bra, men just nu måste det vara så.
Dessutom har jag varit iväg, både i Stockholm och Köpenhamn och det har kostat mycket av min teckningstid.
Att ta hand om lilla Stig måste ändå prioriteras högre än allt annat.
Familjen först.


Jag har iallafall så himla mycket inspiration just nu med så många nya pennor!
Den här bilden gjorde jag klart igår, det är en mix av olika pennor och tekniker, så jag tänkte gå igenom hur jag gjort.

Det första lagret, gjorde jag med pan pastels. Det här är som att teckna med ögonskuggor kan man säga, man använder till och med ”penslar” som ser ut som ögonskuggssvampar. Älskar dom här så mycket, det går att få stora ytor färgade snabbt, de blandas bra och är helt matta. När det här lagret är klart så sprayar jag bilden med fixativ som gör att det inte smetas ut när jag ska göra lager nummer två.


I nästa lager gör jag alla detaljer och det gör jag med mina polychromos färgpennor från Faber-Castell. Det är färgpennor, alltså inte vattenlösliga och har så himla mycket pigment, inte alls som vanliga billiga färgpennor. Dessutom älskar jag att vässa dom knivskarpa.

Till texten nere i hörnet har jag använt flytande maskeringsvätska. Så himla rolig produkt! Det är alltså ett sorts flytande gummi som man målar med och låter det torka, sen är det bara att måla över med akvarell (jag använde en ny sorts akvarelltuschpenna från Faber-Castell som släpps i mars, skriver mer om den då)
När färgen sen torkat är det bara att gnugga bort gummit och där under är det vitt! ÄLSKAR! Så tillfredsställande att gnugga bort!
Den jag använder heter Liquid masking film och kommer från Talens (finns typ i alla konstnärsbutiker)
Glöm inte att tvätta penseln noga efteråt bara!

Voila!
Färdig teckning/målning på Lars Winnerbäck!

1 kommentar

  1. Om man vill beställa en bild från dig, som ska ges bort i augusti. När bör jag beställa då? Tänker på att du är föräldraledig nu och säkerligen kommer vara ledig i sommar 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...