Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt & Frågestund!

feb 7, 2013 | Tankar och Vardag, Teckningar | 23 Kommentarer

Det har hänt något med mitt tecknande, jag sitter i timmar med små detaljer och vill få det precis sådär som jag vill ha det. Förut har jag tecknat snabbt och hej och hå inte så noga, men nu vill jag riktigt gräva ner mig i bilderna.
Jag tycker det syns att jag tycker det är roligt igen!

 
Imorgon är det fredag och då ska jag vara hemma och måla och sen är det helg och då ska jag minsann bada badtunna och kolla på billiga London-resor så då tänker jag inte blogga.
Så vad passar bättre då än en frågestund? Det var evigheter sen jag hade det och jag är värdelös på att svara på era frågor bland kommentarerna som ni säkert märkt.
Så nu har ni chansen att fråga här istället, fråga precis vad ni vill, om önskebebisar, pennor, ledsamheter, roligheter, bröllop eller hur man spacklar en vägg, precis vad ni vill med andra ord!

Jag själv älskar att läsa svar på andras frågestunder, så jag hoppas det blir nått vettigt av det här nu, svaren kommer väl någongång nästa vecka.
Tills dess får ni njuta av ursnygga fru Billgren!

elsa

23 Kommentarer

 1. Vilken härlig Bild! kärlek och glädje 🙂

 2. Hej!
  Tycker du är grym och finner stor inspiritation hos dig. Upptäckte för inte så länge sedan att jag tycker det är hur kul som helst att rita. Så jag har börjat testa på lite nya tekniker köpte för kanske två veckor sedan mina första promarkers och har börjat prova på dem. Men vilket papper är bäst? Så att tuschen inte rinner ut i varandra. Sen undrar jag också om du kunde berätta lite om hur du gör när du färglägger i datorn, vilket program använder du och hur gör du?
  Ha en bra dag! /Anna

 3. Vilket är ditt bästa tips för att piffa upp en dag med klädseln?

 4. Hej Anna!
  Först och främst, fantastiskt duktig du är på att teckna! Hur gör du människa??? 🙂 Blir otroligt inspirerad av dig och din konst då jag själv målar en del, dock inte så mkt porträtt, mer prototyper/logor.
  Frågor:
  Målar du mest på datorn eller för hand? Vad använder du för program när du målar på datorn? Hur kan du få ögon och näsa (som jag annars tycker är extremt svårt att få till) att bli så perfekta och se så verkliga ut, fast ändå på ett ”målande vis”? Målar du efter några mallar eller är allt för hand?
  Sitter du oftast med en bild och målar av eller bara för hand utifrån bild i huvudet?
  Stort lycka till med ditt framtida målande och allt annat.
  Mvh Jessica

 5. här kommer min fråga: Alla har vi sidor på internet som vi liksom rååkar ramla in på med jämna mellanrum och, vips, så har tre timmar passerat. Vilka är dina vips-sidor och varför?
  kramar! /L

 6. Det syns verkligen att du tycker det är roligt igen! Den här Elsan är ju helt amazing och de senaste dagarnas Keiko och Emily har också varit helt otroligt fina. Snart ringer Elle dig, det är jag övertygad om.

  Jag måste kanske passa på att ställa en fråga också när jag får chansen. Du verkar vara så trygg och säker i dig själv, har du alltid varit det eller är det något du fått öva upp? Som frilansande illustratör gissar jag att du ständigt måste sälja in dig själv, hur klarar man det? Själv tycker jag ofta det känns som att jag ljuger om jag säger ”jag kan det här” och ”jag är bra på det här” till någon. Har du någonsin behövt tampas med sådana känslor? I så fall, hur slapp du dom?

  Tack för din blogg och dina bilder!

 7. Anna, du är verkligen helt otrolig på att teckna och måla för den delen!
  och vilken härlig blogg du har. Jag är dock nyfiken på det där bananatyget du använder som bakgrund när du visar din outfit, varför just den bakgrunden? 🙂
  Kramar

 8. Hej!
  Först och främst vill jag bara säga att jag beundrar dig som människa!
  Du verkar så jordnära och ärlig. 🙂
  Mina frågor är:
  ~ Har du din egna konst uppsatt någonstans på dina väggar?
  ~ Har någon i din familj/släkt någon utav dina teckningar/målningar/illustrationer uppsatt nånstans?
  ~ Vill du ställa ut dina målningar på nån utställning nångång? (Har du redan gjort det kanske?)
  ~ Vilken är dröm”lokalen” isåfall?
  ~ Många bloggare skriver böcker, skulle du kunna tänka dig att skriva nån bok nångång?
  ~ Vad skulle den handla om då? Skulle det vara någon bok med ritknep och inspiration eller kanske en biografi?
  ~ Vem/vilka är dina förebild/er?

  Stor Kram!

 9. Hej Anna,

  jag undrar hur stora verk man beställa av dig och om du tar dig an att teckna/måla djur?

  Tack för en fantastisk blogg!

  /A-C

 10. Det märks att du lägger ner mer tid på teckningarna, har blivit en jätteutveckling! Skitsnygga 🙂

 11. Jag har ingen fråga, men här kommer kärlek:

  Jag har tänkt så himla mycket på dig på senare tid, varit ledsen för din skull och känt att jag bara vill krama dig och berätta att du är fantastisk och underbar och min idol. Allt du gör är härligt och rätt och bra. <3

 12. Såg i ett inlägg nedan att du gillar namnet Doris. Är det så att du skulle vilja döpa en eventuell framtida dotter till det? 🙂 el ett husdjur kanske?

  Sen undrar jag ifall du träffar någon och pratar om sorgen? Om du gör det och den personen tillhör en specifik profession, vilken är det? Jag håller själv på att försöka bearbeta en stor stor sorg efter att ha förlorat en mkt kär person, men det går inte speciellt bra för mig… Har tidigare varit i samtalsterapi med kbt-terapeut, men just den terapeuten var inget för mig, å nu e jag rädd för att söka hjälp igen…

  Annars vill jag bara tacka för en fin och härlig blogg! Passar även på att önska dig en trevlig helg!

 13. Jag har läst din blogg i många år (från strix innan du träffade Emil) men har aldrig varit särskilt bra på att lämna kommentarer. Jag undrar vad du tycker om oss ”tysta” bloggläsare?

  ps. ska försöka bli bättre på kommenterandet. Jag tycker ju att du är grym och förtjänas uppskattning för det du gör!

 14. Jag älskar dina nya teckningar! Jag såg direkt att du lagt mer mycket mer detaljer på dom än du brukar göra.

  Saknar du att tatuera? Har du kvar tatueringsmaskinen?

 15. Här kommer lite praktiska frågor ang ditt jobb. Funderar nämligen själv på att försörja mig som illustratör.. Hur fungerar det? Har du F-skattesedel? Egen företag? Hur gjorde du i början när du var ”okänd” för att få uppdrag och sätta bollen i rullning? Hur marknadsförde du dig själv? Den biten är jag väldigt intresserad av..

 16. Jag och min fästman tycker jättemycket om lokalen som ni gifte er i, vi hittar även annat att ha som inspiration från ditt bröllop och på bloggen i allmänhet. Så det vill jag väl först och främst tacka för! Men sen undrar jag hur ni tänkte och letade för att hitta en så fin lokal. Vi ska börja åka och kolla snart men jag har ingen aning om vad vi ska titta efter på utsidan eller hur vi ska veta var vi ska åka. Det finns säkert massa fina gamla hus/lador/lokaler ute i landet men jag undrar om du har tips på hur vi kan hitta dem. Och sen kan jag ju passa på att fråga om du har andra tips inför planering av bröllopet och hur man ska hitta vad som är rätt för just oss?

 17. Hej Anna!

  Jag beundrar dig och allt du gör och lider med det du går igenom. Du verkar vara en väldigt stark person och jag blir väldigt inspirerad av dig!
  Jag är själv utbildad inom design men kände att branschen är tuff om man inte har vassa armbågar och skinn på näsan. Därför har jag bytt bana och pluggar nu till något mer akademiskt. MEN jag vill ju inte tappa mitt brinnande intresse för design, färg och form och har länge haft planer på att starta ett hobbyföretag men det är jättesvårt att komma igång. Har du något tips på hur man börjar? Jag har väldigt stora krav på mig själv och vill prestera på topp, vilket leder till att jag inte gör något alls.. Trots att jag känner ett stort behov att vara kreativ!

  Kram från mig

 18. Hej fina person! Jag undrar hur du och Emil träffades? Hur liksom allt hände på ett ungefär. Gillar din blogg för att du är vanlig och ovanlig på samma gång. Kram och hej.

 19. Hej Anna! Först och främst måste jag säga att du är en stor inspiration och lyser upp min vardag med dina finurliga, kreativa och eftertänksamma inlägg. Men till min fråga, jag undrar om en lampa som du målade förut. Det var en liten lampa med metallskärm som du målade gul om jag minns rätt. Jag undrar vad man använder för färg för att måla dessa små lampor med just metallskärmar? Hur går man bäst till väga? Tack för en fin blogg!!

 20. Frågestund!! Yay!:D Nejmen…har kommit på en del frågor som jag vill ställa:)

  1.Hur gjorde du liksom, reklam för dig själv i början innan alla visste om dig? Hur fick alla reda på att du fanns, kunde teckna beställningar och få roliga uppdrag??:) Jag tecknar mycket, mest blyerts men även annat, och drömmer om att få lite uppdrag eller lite mer beställningar bara runt om i de byarna där jag bor, men jag är ung, precis sjutton och ingen tar mig riktigt på allvar utan avfärdar det mesta jag gör som kladd. Några beställningar har jag fått, men drömmer om lite fler. Vill du hjälpa mig med en idé?:) Jag har en liten blogg, som jag försöker visa, har haft några lappar uppe och har några teckningar ställda i en liten butik, men längre verkar jag inte komma.
  2. Hur, och åter hur, kan du bygga upp färgporträtt så fruktansvärt vackert???
  3. Du tecknar ju bestälningsteckningar, och jag undrar, hur skickar du dem? I rör av något slag och hur får du tag på dem isf?
  4.Jag älskar loppisar, udda saker och att måla om till synes gamla saker så dem blri precis som min dröm. Jag är kär i sånt för att min mormor visade mig den världen. Hur kom du att älska loppisar och sånt så mycket??:)

  Tack för att jag får läsa din blogg, det är underbart!

 21. Det känns fint att få dela delar av ditt liv genom den här bloggen, tack för att du släpper in mig 🙂
  Jag undrar om din klädstil, dina funderingar när du letar kläder. Jag gillar din stil, tycker att den är riktigt härlig och ofta glad! Har du alltid klätt dig som du gör nu eller hur kom du fram till att det är det här som är du?

 22. Wow! Jag kikar in på din blogg flera gånger i veckan och beundras varje gång hur mycket du skapar/målar/ritar. Hur får du alla ideér till allt? Poppar de bara upp i huvudet eller inspireras du av något/någon särskilt?
  Kram Linda 🙂

 23. Hej fina Anna!

  Du förlorade ju ett litet knyte som du hade inne i din mage. Hur känns det idag? Kan du se andra mammor med magar och barnvagnar utan att känna att det där skulle lika gärna kunna vara du?

  Hur ser du på att skaffa barn nu? Vill du försöka igen nu eller vänta? Var lilla barnet i din mage planerad från första början?

  Hoppas att allt känns en smula bättre med allting. Kom ihåg att det är okej att vara svag. <3 Stor kram till dig.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...