Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt & Körskolan!

sep 23, 2013 | Tankar och Vardag, Teckningar | 6 Kommentarer

isabelleDet här porträttet av Isabelle gjorde jag i veckan när jag tog en paus i körkortspluggandet.
På instagram var det många som sa att detta var en av mina bästa teckningar, jag kan vara beredd att hålla med. Nu är den dessutom på väg hem till Isabelle!

Angående körskolan så går det så HIMLA bra!
Jag hade målat upp det här som den största prövning jag skulle behöva gå igenom så kanske trodde jag att det skulle vara mycket svårare än det faktiskt är.
Det går snabbt framåt och jag lär mig mycket snabbare än jag trodde!
Om man är en person som snappar upp nya saker lätt eller har kört mycket innan så rekomenderar jag intensivkurs varmt. Skönt att bara behöva grva ner sig i det här i två veckor och sen är det över.
Dessutom sa min körskollärare att om det fortsätter i den här takten kommer jag inte behöva alla körlektioner de bokat åt mig. Då kände jag mig mäkta stolt och kollade döda vinkeln lite extra.

I mitt jobb som illustratör så behöver man inte tänka så mycket (eller jo det måste man, men det är mer kreativt tänkande och det kommer väldigt naturligt för min del) så nu när jag faktiskt får sitta med böcker och plugga igen, göra prov och öva, så inser jag hur mycket jag saknar det.
Jag har alltid haft väldigt lätt för mig i skolan, lär mig snabbt och behöver inte läsa samma sak arton gånger (förutom matte då, där har jag noll koll, verkligen – noll) så att nu få se att det faktiskt fortfarande är sådär lätt är verkligen ett självförtroende lyft!

Ibland kan jag få för mig att folk tror att jag blev illustratör för att jag inte kunde bli något annat, att jag var för korkad för att klara av ett ”riktigt jobb”. Nu vet jag att det inte är så. Det visste jag redan innan, men skönt att få det bekräftat.

Nu är det en vecka kvar av körlektioner och teoriplugg (man gör övningstest på körskolan, så man nöter in det den vägen, finns att köpa på nätet också tror jag) sen blir det halkbana och teoriprov nästa vecka och veckan efter det är det dags för min uppkörning!

Nu ska jag inte jubla riktigt än, men tänk vad skönt att få kunna ta bilen till jobbet, kunna åka till erikshjälpen på lunchen och kunna åka hem när man vill. Varför i hela fridens namn har jag inte gjort detta tidigare?!

 

6 Kommentarer

  1. Härligt att höra att det går bra! Lycka till med fortsättningen. 🙂

  2. Jag gläds med dig! Skönt när man får ökat självförtroende. Att du inte har gjort det förut, ja, såna saker kommer att inträffa hela livet. Det finns alltid nya utmaningar och saker att göra. Och varje sak man gör är en ny livserfarenhet och dem kan man samla på och ha nytta av när man minst anar det. Lycka till med uppkörningen!

  3. Ja det var sannerligen något av det finaste du visat här på bloggen. Vackert med mycket känsla. Jag är imponerad av din körning, du är ju grym i största allmänhet:)

  4. Heja! Vad duktig du är!

    Körkort är bra att ha. Jag har haft mitt i över 10 år men kör sällan bil idag. Växte upp på liten ort där man var ’tvungen’ att ha det, pluggade sen på annan ort och tog därmed en paus från bilkörandet. Nu bor jag utanför Stockholm och försöker sakta men säkert ta mig tillbaka till att köra bil. Mitt självförtroende för bilkörning är lågt men ska bli bättre!

    Hoppas teoriprov och uppkörning går bra!

  5. Du klarar allt! Hoppas att uppkörningen har gått galant, annars går det galant nästa gång! Jag fortsätter att hålla tummarna för dig. ^^

  6. Finns det någon som jag verkligen ser upp till när det gäller illustrationer så är det du. Helt otroligt hur du kan få dina bilder att se så levande ut. Hoppas att du fortsätter med dina bilder för de inspirerar verkligen. Får även ta och säga grattis till graviditeten som jag läste om i ett av de senare inläggen 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...