Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt: Mamma!

jan 17, 2018 | Teckningar | 3 Kommentarer

När det stormar och blåser i ens liv vill man hålla i sig i det som känns hemma och tryggt. Då vänder jag mig till mamma.
Så att teckna henne nu kändes som det mest självklara i världen.
Så skönt att bara låta orostankarna försvinna och begrava sig helt i detaljerna istället.

Har försökt mig på att teckna mamma några gånger tidigare men hon är så himla svår, får inte till den där rätta mamma-känslan.
Antingen blir hon för  mesig eller för hård, hon måste ju vara precis mitt emellan.
Men nu tycker jag att jag lyckades få till hennes varma blick, men ändå ens uns av tuffhet.
Såklart parade jag ihop henne med Mona-Lisas bakgrund. Varför göra mindre när man kan göra allt.

Hoppas du gillar den älskade mamma.

 

3 Kommentarer

  1. Anna! Du är så jäkla begåvad ❤ Så sjukt fint!

  2. Så fint. Tycker verkligen man ser Knut i henne här.

  3. Väldigt fint porträtt! Jag har följt dig i evigheter, och det är tydligt, speciellt med föregående inlägg om Ola Salo….du har utvecklats som fan! Nu poppar allt nå grymt! med Ola-bilderna före och efter blir det supertydligt! Förstå mig rätt nu, men förebilden ser matt och livlös ut, medan den nya har en popp och en värme som är otrolig! Sedan tycker jag att porträttet på modern var så fint att jag kände mig nödgad att lämna en liten komplimang, jag kommenterar väldigt sällan…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...