Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Tanke!

nov 16, 2012 | Tankar och Vardag | 6 Kommentarer

Igår var jag bjuden på mingel och föreläsning med företaget Netmine, väldigt trevligt med god mat och ett väldigt hejande hit och dit på massa människor man bara känner litegrann. Men kul!
Sen var det dags för föreläsning med min stora favorit  Jonas Helgesson (jag har tipsat om honom förut) om ni någon gång har chansen att se honom, så GÖR det! Han är fantastisk! Han föreläser om hur det är att leva i Sverige, som cp-skadad och man skrattar så man kiknar för att i nästa stund gråta över hur himla hemska vi människor är ibland. Åh han är så himla bra!

Vad han avslutade sin föreläsning med var iallafall det här med tacksamhet. Att man inte kan mäta tacksamhet utan perspektiv. Har man alltid färskt vatten i kranen är man inte tacksam för det eftersom man inte kan tänka sig hur det är att inte ha det.

Så sa han att människor vill alltid ha lite mer och lite mer, aldrig är de tacksamma över vad de har utan vill alltid ha bara lite till och när de väl fått det, så behövs det ännu lite mer!

Precis så är det och det fick mig att tänka på hur jag själv är. Jag kan inte påstå att jag är direkt tacksam, så nu ska det ändras på det!
Det här är jag mest tacksam för just nu:

* Att jag får ha ett jobb som är så himla roligt att det aldrig känns som jag behöver gå till jobbet!
* Att någon faktiskt är beredd att lägga pengar på något jag tecknat! Det är ju helt galet egentligen!
* Att jag har min fina, stöttande, trygga familj bakom mig i allt jag gör och att jag alltid alltid kan ringa hem om det är något!
* Att jag får bo så fint som jag gör, med äppelträd och egen trädgård, stora rum och kolsvarta nätter!
* Att jag är frisk och mår bra, det är något man verkligen är tacksam för när man får lite perspektiv!
* Att jag har världens finaste man som tycker mest om mig i hela världen!
* Mitt stora brokiga kompisgäng!
* Att jag haft så stöttande föräldrar som alltid sagt att jag är så himla duktig så att jag vågat tro tillräckligt mycket på det för att våga leva på mitt tecknande!
* Mina fastrar som alltid tar hand om mig, klappar snällt och säger att allt blir bra!
* Att jag får vara faster till världens finaste lilla tjej!

Ja, gå nu genast och tänk efter vad ni är tacksamma för! Det är lätt att man tar alltihop för givet!

6 Kommentarer

  1. Precis tacksamma ska vi vara!
    Jag är tacksam att jag träffade dig, kom hem med dig nu!

  2. åh ja jag såg Jonas i våras. Skrattade verkligen så jag grät! Har du läst hans böcker?

  3. Jag är såå tacksam för dig, gulliga bästa lilla Anna. Den bästa brorsdotter en faster kan önska sig. Tack för att du finns i mitt liv.

  4. Låter som en väldigt givande föreläsning! Men jag tänker på den egenskapen vi människor har med att aldrig bli riktigt nöjda utan alltid sträva efter mer. Ur materialistisk synpunkt så är det inte bra, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur bra det är att just den egenskapen är typisk för många. Till exempel vid välgörenhet och förändringsarbete, att man då inte bara nöjer sig med att man bidragit litegrann utan har den strävan att vilja lite till eller lite mer. För den egenskapen tror jag är minst lika typisk men så himla mycket bättre 🙂

  5. I have been reading out a few of your posts and i must say clever stuff. I will definitely bookmark your blog.

  6. Va roligt att läsa din blogg Anna. Riktigt bra skrivet om detta med Jonas Helgesson också, så sant om detta att vara tacksam behöver sättas i perspektiv. Ha en bra vecka.

    /Markus

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...