Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Det Här Med Barn!

jun 4, 2013 | Tankar och Vardag | 24 Kommentarer

Som de trogna följare ni är, så vet ni ju allt om bebisen, om hur vi försökte få en ny och hela baletten.
MEN, ett stort men, vi har faktiskt tänkt om!
Direkt efter missfallet hade jag panik, måste-bli-gravid-igen-panik. Sen gick det över till att bara tänka på det, all vaken tid, att planera, mäta, kissa på en miljon olika stickor och fan och hans mormor.
Tills nu.

Jag kommer inte vara gravid (antagligen inte iallafall) tills datumet vår bebis skulle kommit, så den pressen kan jag släppa. Jag kommer inte hinna få den innan jag fyller trettio (antagligen inte där också) så den bördan kan jag också släppa.
Så då återstår bara ”när som helst” och det är så himla mycket lättare än all press jag lagt på mig själv tidigare.
Jag har nytt jobb, har hur mycket som helst att göra, det går riktigt bra nu och om jag ska vara helt ärlig, ville jag nog hellre vara gravid än jag ville ha en bebis. Eller var iallafall mer besatt av just den biten.

Nu vill jag inte vara mammaledig, vill vara på jobbet, vill dricka öl på kvällarna och äta parmaskinka i mängder om jag känner för det.
Så nu raderar jag apparna, slänger testerna och tar av mig bebisryggsäcken och det känns så h i m l a skönt!

Det får helt enkelt komma när det kommer och tills dess så tänker jag njuta av att bara vara jag, min man och inget mer än så.
För det är ta mig tusan inte illa pinkat det heller!

24 Kommentarer

 1. Heja Anna!

 2. Så klokt tänkt! Ta det som det kommer, njut av att bara vara nygifta ett tag till och låt allt det andra komma senare. Ta vara på att ni inte är uppbundna av en annan människa riktigt ännu. Och ta hand om dig själv!

 3. Låter väldigt skönt och befriande. Lycka till med nya kontoret och öldrickandet osv! 🙂

 4. Det här kändes bra att läsa. En make, jobb, hus och nykläckta kattungar är banne mig inte illa det heller. Bebis dyker också upp, förr eller senare. Det tror jag <3

 5. Just det! 🙂

 6. Nej, det är ju inte det! Blev galen på alla som grattade oss med ”Nu börjar livet på riktigt!” och jag ba ”Nej? Jag har haft det grymt fram tills nu med”. Älskar vår skrutt, men jag hade det jätteroligt och såg en mening med livet innan henne också.

  Så vad skönt för dig, det är lättare sagt än gjort det där, det vet jag tyvärr av egen erfarenhet.

 7. Vad det gläder mig att läsa detta! Det tar sin tid ibland, men så plötligt gör man som du beskriver; lägger ifrån sig bördan och går vidare i livet. Det är bra gjort av dig för det kan vara f-n så svårt! Önskar dig all lycka och glädje!

 8. Jag och min man är ofrivilligt barnlösa, har tre missfall i bagaget och en utredning som visar inga fel och att det ”bara är att fortsätta försöka”…
  Jag är förberedd på att det inte blir något barn. Blir det ett så kommer ingen vara lyckligare än jag, men livet går inte heller under om det inte kommer ett.
  Men det tog mig ett tag till att komma fram till detta och det var en väldigt jobbig process.

 9. Åh, det känns så vansinnigt rätt att det går bra för dig, både känslomässigt och på jobbet. Jag är så imponerad av ditt mod att följa dina drömmar och övertygad om att det kommer att löna sig!

 10. Ja, det är väldigt lätt att man går in i någon slags panikartat måste-stadie. Jag blev helt besatt av tanken på att jag inte kunde bli gravid, inbillade mig tio år gamla klamydiainfektioner som aldrig upptäckts eller att jag inte har några ägg eller vad fan som helst, den ena kompisen efter den andra blev på smällen och fastän det bara gick typ tre månader så kändes det som ett liv. Nu blev jag visserligen gravid (fast det är väldigt tidigt) och inser plötsligt att den där hetsen var just en hets. Självklart ser jag jättemycket fram emot en bebis, men jag ville nog mest veta att det gick. Jag blir ganska avundsjuk på sommarkvällar med en öl i handen eller uteserveringar, sena nätter och salongsberusning på semesterdagar. Så ja, det kommer när det kommer och som en klok människa ovan skrev så börjar inte alls livet när man får barn, det pågår hela tiden!

 11. Klokt tänkt och skrivet. Ha det fint!

 12. Åh vad härligt att höra Anna! Njut av nuet och försök känna ett lugn i för framtiden. Er tid kommer.
  Önskar dig en fantastisk sommar, stora kramar från Sofia

 13. Så bra och så stark är du! Det låter väldigt bra att ta det som det kommer =D

 14. Va skönt att höra att du tänker så, och att du lyckas hålla dej till det! Jag hoppas du får en riktigt fin sommar med mycket öl och skinka =)

 15. Helt rätt! Njut och lev livet fullt ut med de förutsättningar som är! Bebis kommer när det är dags, så enkelt är det. Jag får mitt första barn i augusti och jag fyller 37 år i juni… Det går det med! 😀 Hejja, hejja, bästa Anna!

 16. Word Anna!

 17. Nå ble jeg glad på dine vegne! Kos deg masse med ditt arbeid og nyt sommeren samt kjærligheten:)

 18. Jag hittade hit alldeles nyligen via underbaraclars blogg. Vill bara berätta att jag blir så berörd av dig. Jag fick också missfall i v12, på väg hem till släkten och familjen i norra sverige för att fira jul och nu skulle vi berätta den glada nyheten, men på vägen upp händer det, in till akuten i Umeå för att få det bekräftat. Jag blev förkrossad och ganska snart väldigt besatt av att på nytt bli gravid, otroligt påfrestande och inte så värst sunt. Precis som du skriver tänkte jag nog mest på att bli gravid, inte så mycket på bebisen som i slutändan skulle komma. Nu nästan två och ett halvt år senare har jag en liten Ture som är strax över året, han är alldels underbar och jag kan inte tänka mig någon annan än honom. Jag tycker att du är så klok som kommit fram till att släppa på kontrollen och leva livet för barnet kommer att komma till er ändå, ni kommer bara att må bättre på det här sättet på vägen dit. Många kramar

 19. Yes! Vad skönt det måste vara att kunna känna så till slut. 🙂

 20. Underbart att höra! det är helt sjukt vad vi människor är duktiga att ta på oss tonvis med ok och bördor vi inte behöver! Det är så tråkigt att det är lättare att vara dum mot sig själv än snäll! Heja!

 21. Önskar jag var lika stark som du! Heja dej!

 22. Skön inställning. Jag försöker tänka likadant vad det gäller att skaffa fler barn, jag har en son som är 11 nu, det går ganska bra men lite hugger det till ibland. Du gör rätt i att njuta av livet!

 23. Vad härligt att ha kommit dit i tanken. Att bara vara du och mannen och ha det bäst hela sommaren.

 24. Åh så glad jag blir för din och er skull! Jag minns att jag var desperat som fasiken att vara UNG mamma…bebisen kunde liksom inte komma tillräckligt tidigt. När jag väl satt där och läste upp betyg på KOMVUX med ett kolikbarn undrade jag varför i hela världen jag stressade så idiotiskt och inte väntade på mognad, OK ekonomi och ett jobb först? Jag var nog inte världens bästa unga mamma, men inte heller den sämsta och jag tror det blir bra i slutänden hur det än blir. Lycka till med njutandet av livet, sommaren och ölen. Jag njuter något galet nu (tre barn senare och vi har varit klart bäst föräldrar med tredje barnet då både jag och maken har en hållbar ekonomi och mer mognad + livserfarenheter). Kram!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...