Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Det Nya Orangeriet!

maj 3, 2018 | Huset | 2 Kommentarer

Som ni säkert vet vid det här laget så håller vi på att planera att bygga om vår älskade bodega till ett orangeri!
Jag och Emil har gjort olika skisser på det hela kan man säga. Hans är detaljerad med alla exakta mått och min har lite mer fokus på utseende haha.

Här är alltså min skiss.
Just nu har vi ett väldigt slitet trägolv som alltså ska bytas till ett tegelgolv i fiskbensmönster. Trappan byggs ut mot en längre och bredare så den inte blir lika brant som den är nu.


Här är alltså en bild på den nuvarande altanen. Burspråket ska få svart liggande panel, likadan som på gaveln av huset. Istället för det fönstret som sitter där nu, blir det ett stort utan spröjs och det blir med svart kant (fast vit inåt)


Det här planket ska rivas och grunden ska muras upp med gammalt tegel, ungefär 90 cm och planket byts ut mot det här glaspartiet. Öppningen får dubbeldörrar i glas.

Den här sidan, med vildvinet kommer rivas. Istället ska det bli trädäck här och den här gräsmattesnutten försvinner. Där jag står och tar bilden kommer uteköket vara. Gräsmattan som är längre fram i bilden, längst huset, ska grävas bort och där ska det bli stenläggning och en utgång från källaren.


Den här rangliga, vildvinsväggen ska alltså rivas och en bit innanför den blir det ett skjutparti i glas och utanför det kommer trädäcket. Man ska kunna gå ner för trappan här främst i bild direkt från trädäcket.

Nu ska vi bara ta tag i ansökningarna om bygglov och sen kan vi skrida till verket. Dock är planen att det ska vara klart först nästa sommar. Tar ju lite tid med såna här projekt.

 

 

2 Kommentarer

  1. Spännande! Så kul att se hur ni sätter er prägel på huset! Har du bloggtorka någon gång hade det varit kul med en bild på planlösningen samt bilder från de olika rummen, både de ni har gjort och de ni har drömmar för 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...