Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Det Roliga Uppdraget!

nov 28, 2012 | Teckningar | 3 Kommentarer

För sisådär en och en halv månad sen var jag på frukostmöte på Vandalorum, som jag brukar vara en gång varje månad. Då hamnade jag bredvid en ypperligt trevlig man vid namn Anton (jag satte mig bredvid den enda som var klädd i färg)
Det var ett mycket klokt val för sen dess har vi jobbat ihop, eller slagit våra kloka hjärnor ihop kanske man ska säga.
Han driver företaget Ewes stålfjäder och jag tecknar som ni vet, ihop har det resulterat i en jätteteckning i form av hans maskiner, drivna av kaniner (kaniner = bra studsande djur)
Själva originalteckningen blir JÄTTEstor och det är den jag ska begrava mig i nu framöver, men skissen ser ut såhär:

 Det här är ett riktigt drömprojekt, jag ÄLSKAR att teckna sånt här! Små detaljer som ihop blir något intressant och stort och som man inte kan sluta titta på!
Anton har noga visat sin fabrik, hur varje liten fjäder blir till, skillnaden på tryckfjädrar och dragfjädrar (jag trodde det mättes i ”fjong”), noga förklarat hur dammpartiklar samlas upp och hur magnetisk ladning håller fast i skräp. Eller hur det nu va…..
Som sagt, nu ska jag gå och köpa ett megastort papper och sen drar jag ut jacket och blir inte anträffbar förrän någongång framåt våren!

3 Kommentarer

 1. Kul!

 2. Hej!
  Jag är en sådan där som följer din blogg men kanske inte kommenterar men nu kan jag inte låta bli. Tänkte bara säga att jag tycker att det verkar vara en helt underbar bild som du jobbar på nu, jag är också väldigt glad i bilder med en massa detaljer som man bara kan försvinna in i. Ska bli riktigt kul att se hur den ser ut när den är klar!
  Dessutom var din Gudrun-sjal i det föregående inlägget riktigt snygg, jag gillar färgen. Jag har en riktigt god vän som skulle kunna gå i alla hennes kläder, även de mest utstickande, som att det inte var något konstigt alls. Sådant gillar jag.
  (Och jag var tvungen att testa att googla kulturtant, och där var du ju!)
  Ha en riktigt bra onsdag med kaninerna.
  // Tove

 3. ÅH vad häftigt!!! Stort grattis till ett så kul jobb, skulle nog skära av min (högra, inte teckningsarmen!) för ett sådant uppdrag. Kram!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...