Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Det Sorgliga i Att Vara Egenföretagare!

sep 24, 2015 | Tankar och Vardag, Teckningar | 3 Kommentarer

Det fina med att vara sin egen är att man får bestämma allt själv.
I mitt fall var det också skönt att slippa ha en chef eller arbetskollegor att ta hänsyn till.
Jag gillar ju som bekant att vara ensam.

Men det finns också en baksida av det.
Jag har aldrig någon att bolla idéer med. Ingen som är insatt i mitt företag och vet hur hela processen ser ut.
Ingen mer än jag vet hur mycket eller lite uppdrag jag har och ingen blir ledsen ihop med mig när det går dåligt.
Men det värsta är att jag inte heller har någon att jubla ihop med när det går bra.

Det saknar jag.
Väldigt mycket.

öland

3 Kommentarer

  1. Inte samma sak kanske men du har oss ????

  2. Men din man då? Allt du beskriver känns det ju som att han är svaret på önskan. Han vet hur mga timmar du jobbar, hur det går för dig och han finns där att jubla med dig 🙂 Inte samma sak som riktiga kollegor kanske, men ändock

  3. Och jag har det precis som du. Ensam i min ateljé om dagarna, kreativ, vill bolla, vrida och vända men har bara mig själv. Maken jublar när det ska jublas, tröstar när det ska tröstas och hejjar när det behöver hejjas. Lilla Mamma är delägare fortfarande men pensionär sedan två år, hon finns inte i ateljén varje dag. På telefon och någon gång som extra händer, men i det kreativa är jag helt ensam nu.

    Som tur är jobbar maken på ett litet företag som gärna tar med sig de anställdas familjer på aktiviteter, när jag känner mig för ensam åker jag till honom och snyltar på deras finfika och firande. De blir lika glada varje gång!

    Så behövs det lite hejja och stötta är det bara att hojta till! Jag kanske hör av mig när det behövs lite åt mitt håll. 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...