Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Det Stora Närmar Sig!

dec 4, 2013 | Bebis, Huset, Tankar och Vardag | 8 Kommentarer

Igår va vi på kontroll hos MVC igen.
Förut har de mätt lite, klämt lite och frågat om jag mår illa och sådana där allmänna saker men igår, igår pratade hon om förlossningen!
Hon frågade hur nervös jag var på en skala mellan ett till tio, hur jag tänkt kring smärtlindring och hur mina tankar helt enkelt går kring det här med att jag faktiskt ska föda barn!
Herreguuuuuud vad verkligt allting blev helt plötsligt!
Jag har liksom ställt in mig på att vara gravid resten av livet, att detta numera är mitt allmäntillstånd och att jag alltid kommer vagga fram och stöna och stånka högt varje gång jag knyter skorna.
Jag har liksom inte vågat tänka så långt som att det faktiskt finns ett slut på graviditeten och att det är början på något helt annat.

Hjälp.

Jag oroar mig inte för själva mamma-biten. Den tror jag att jag kommer ha hyffsad koll på, det är ju min bebis så jag lär väl veta vad jag ska göra hoppas jag.
Förlossningen skrämmer mig inte heller direkt, är mer orolig för att må illa av lustgasen eller att bebisen har tre huvuden eller nått sånt. Själva ut-tryckar-delen ska mest bli spännande (och liiiiiite läskig, okejdå)
Nu har vi iallafall anmält oss till alla möjliga kurser jag och Emil, föda barn kurs, amningskurs och någon mer som jag redan glömt bort vad den handlade om.

Tänk nästa år, då har jag en bebis som snart är ett år, det är ju helt galet att tänka på!
Jag tror jag låter bli att tänka på det för det är liksom för stort, som att tänka på var Universum slutar ungefär.

Till något annat, igår var vi i nya huset och mätta och planerade (och pratade med den gulliga lilla damen som bor där nu) och nu känns det så väldigt nära även det! Idag ska vi dessutom åka och köpa färg och beställa tapeter!
Nya huset, here we come!

bymre

8 Kommentarer

 1. Åh vad kul! Det ska bli så himla spännande att få fortsätta att läsa om hus och bäbis!

 2. En gravid kvinna är bland det finaste som finns!!

 3. Jag är så glad för din skull Anna! 🙂

 4. Oj så spännande! Jag födde en liten klimp för tre veckor sedan så jag kan rekommendera något som heter Annas profylax. Vi gick en kvällskurs och så läste jag en bok om ämnet. Det handlar om andning och avslappning. För mej fungerade det superbra under förlossningen! Och den tog från 04-19.27. Ni har något fantastiskt framför er! Dock var de två första veckorna superjobbiga för mej. Hade svårt att hitta känslorna för vår son. Men nu så är allt frid och fröjd!

 5. Så spännande! Jag är gravid i v. 13 nu. Och det är ju fantastiskt. Men jag har så himla mycket nojjor och ångest över allt och inget. Just nu är jag livrädd för att ha fått listeria (trots att jag veeeet att det är ovanligt, och jag inte heller ätit något opastöriserat). Men som sagt, livrädd för det. Tror det enda jag inte är rädd för är förlossningen *skrattar*

 6. Jag har aldrig hört talas om någon som har mått illa av lustgasen, så oroa dig inte för det! (Jag var också rädd för det men det visade sig vara helt i onödan). Skulle du göra det så lovar jag dig att du kommer att ha fullt upp med annat och inte bry dig det minsta… 😉 Lycka till!

  • Tycker det står i alla förlossningsberättelser att de mår så illa av den!

   • Nää… Då har jag läst helt andra förlossningsberättelser i så fall. 🙂 Ingen av mina kompisar har mått dåligt heller. Jag tror att de som mår illa av den kanske gör det innan de vant sig, men att det går över efter ett tag? Vad vet jag! Jag tycker i alla fall att lustgasen var superbra! Mest för att det var skönt att ha något att andas i och något att koncentrera sig på.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...