Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

En Lista!

mar 12, 2018 | Allmänt | 1 kommentar

Lista jag snott från Elsa!

1. Har du något smeknamn?

Skulle vara Ileby då. Vi måste också reda ut en sak, en gång för alla, nämligen hur man uttalar mitt efternamn, inte särskilt svårt kan jag tycka eftersom det uttalas EXAKT som det ser ut, alltså ILEBY, med lång betoning på iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii och det är ett L inte två, heter alltså inte Illeby och uttalas heller inte ill-eby. Nu vet ni. Sluta säga ill-varianten!

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Hmmmm….nä inte så där specifikt (som Emil som måste spotta i toan innan han spolar) men jag måste få klia mig i öronen med hårnålar på daglig basis.

3. Andra måsten?

Måste ha tillgång till egentid minst två-tre gånger i veckan. Klarar inte av att ha sociala dagar en hel vecka i rad. Då tappar jag det totalt och blir mentalt utbränd. På riktigt.

4. Några lyxvanor?

Jag färgar aldrig håret själv utan bara på salong, jag åker bil till jobbet fast jag absolut lika gärna kan cykla, men är så himla förtjust i rumpvärmen (dåligt jag vet) och så äter jag tomater som frukt (om det nu är lyxigt?)

5. När ingen ser, vad gör du då?

Petar i näsan, sover mitt på dagen, dricker mjölk direkt ur paketet.

6. Vad stör du dig på hos andra?

När inte människor reflekterar över vad som är viktigt information för andra. Är detta intressant för någon annan att lyssna på? Tex oändlig information om folks barn. Kunde inte bry mig mindre faktiskt. Sen har jag extremt svårt för folk som pratar och skrattar för högt. Ingenting blir roligare för att du skriker.

7. Vad är din sämsta sida?

Att jag är så dålig på att fejka. Det syns direkt när jag ogillar någon, känner mig obekväm eller vill fly. Kryper in i mitt osynliga skal direkt. Sen är jag väldigt egenkär också och vill alltid att jag ska må bra. Det är en ganska dålig egenskap enligt andra, fast ganska självklar för mig.

8. Vad är din bästa sida?

Att jag har noll tendenser till ”duktig flicka”-grejen. En del har så orimliga krav på sig själva, jag tycker helt enkelt att jag är awesome nästan jämt och det är jag så glad för. Om ingen annan gillar mig, ska i alla fall jag göra det!

9. Vilken sida av sängen sover du på?

Höger. Var tvungen att tänka efter, är så himla dålig på höger och vänster.

10. Vad gillar du för musik?

Jag gillar alltid sån musik som var poppis förra året. Är liksom lite trögstartad. Gillar gamla listor där man glömt bort en massa musik man brukade gilla, typ Oskar Linnros och sånt där som man förträngt. Fullkomligt avskyr housemusik och för skränig musik. Min hjärna är tillräckligt högljudd ändå.

11. Gråter du ofta?

Ja ganska. Fast alltid när jag är ensam och helt oförbredd. Gråter oftast av att jag är för trött, att jag inte orkar med mig själv eller andra. Gråter väldigt ofta när jag tvingats umgås för mycket med andra människor en längre period. Då är jag så mentalt trött att jag börjar gråta utan anledning.

12. Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv?

Jag säger alltid åt EMil att släppa ut katten när hon börjar jama svintidigt på morgonen, fast orkar aldrig gå upp och göra det själv.

13. Vad sjunger du när du står i duschen?

Det gör jag numera när jag är ensam hemma, för Emil har installerat så i har högtalare i duschen! Då brukar jag sjunga Koppången med Anders Ekborg och så storgråter jag en stund.

14. Vad önskar du dig mest just nu?

Att min Stockholmsvistelse blir lyckad och att jag (eller någon annan) inte mår illa på tåget. Ständigt min stora skräck.

15. Vilken maträtt är din favorit?

Kräftor! Mitt rekord är tre paket, då mådde jag lite sisådär efteråt. Men det var det värt.

1 kommentar

  1. Jag tror att svårigheten i att reflektera över om något är intressant eller inte ligger i att vi alla tycker att olika saker är olika intressanta. Jag kanske tycker att något som du tycker är ointressant är jätteintressant och tvärtom. Frågan är bara hur man hittar sånt som båda tycker är intressant. Kanske måste man också vara tydlig med när man tycker något är ointressant/intressant för att hitta rätt?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...