Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

En Lista!

feb 10, 2020 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Denna blogg är så bortglömd och misshandlad nu när jag varit mammaledig, men min tanke är att blogga mycket mer regelbundet igen så fort jag jobbar. Om någon fortfarande läser vill säga.
Här kommer iallafall en hederlig gammal lista, som jag hittade hos Sandra.

 

HAR DU?

Alkohol i kylen
Inte just i kylen, för jag har rödvin hemma och det står i skåpet ovanför ugnen, ihop med skumtomtar och annat livsnödvändigt.

Något husdjur:
Jag har en gammal katt, Lillfisen. Med ett blått och ett gult öga. Hon är nästan lika bortglömd som denna bloggen tyvärr. Blir lätt så med katter när det kommer in småbarn i huset. Men hon finns och är här hemma och ute om vartannat.

Puder på dig:
Har aldrig puder, har så svårt för det. Känner mig som någon form av bakverk om jag har det, alldeles mjölig.

Några framtidsplaner:
Måla storslagna målningar, ställa ut på gallerier och att trycket över bröstet ska lätta.

Gymkort:
Ja som just nu används väldigt sporadiskt, max en gång i veckan. Men jag hoppas få ordning på mig själv igen när vernissagen väl är avklarad. Just nu är mitt liv pausat inför det känns det som.

Några MVG:n:
Har inte kollat på mina betyg sen jag fick dom tror jag, har aldrig haft användning för dom vad jag vet. Men jag hade ganska många MVG, gick ju estetisk bild så jag hade ju en massa bildämnen och där hade jag MVG i allt, sen hade jag MVG i svenska, engelska och foto och sånt. Hade IG i matte (fast tog bort den kursen) och G i gympa, resten VG tror jag.

Något beroende:
Mobilen. Är också orimligt förtjust i rödvin. Jag är en typisk beroendepersonlighet så vågar inte testa på något för jag är livrädd att fastna direkt.

VEM?

Avskyr du:
Jag avskyr en gammal lärare jag hade på gymnasiet, som sa att han inte kunde koncentrera sig på lektionerna för att jag hade urringat, som tyckte vi skulle ha kroppsmålning i skolan och som var allmänt vidrig. Sen har jag en lista med bedrövliga män jag mött under mitt liv som verkligen hade kunnat ge me too ett ansikte.

Längtar du mest efter:
Jag längtar efter min nya ateljé, så otroligt mycket!

Stör du dig på:
Seg kommunikation. Folk som inte svarar på sms, mail, messenger. Gillar när saker har ett jämnt flow, hatar all form av väntan.

 

VILKEN?

Tidning läser du:
Ingen. Läser bara tidningar hos frisören.

Buss åker du oftast:
Finns inga bussar som går förbi där vi bor i denna lilla stad, det är helt enkelt för nära stan. Så jag åker bara buss när jag är hos mamma i Karlstad.

Dag fyller du år:
8 mars, dvs snart! Förra året fick jag min drömpresent av Emil, nämligen den här klänningen:

Årstid föredrar du:
Vår. Då har man allt det bästa kvar. Man slipper svettas och man får ha jeansjacka eller skinnjacka ihop med kjol. Älskar´t! Snart är vi där!

 

VAD?

Gör du nu:
Jag sitter i källaren i min extremt stökiga ateljé, beställer vektorisering av loggor och planerar inför ett svinroligt möte imorgon!

Gör dig till en bra människa:

Jag är väldigt bra på att tala om för de jag älskar att jag just älskar dom. Jag är också väldigt empatisk och vill alltid rädda alla det är synd om.

Gör dig till en dålig människa:
Jag ställer ofta in saker och jag kommer alltid välja mig själv och mitt eget mående först. Har jag en gång blivit sårad har jag väldigt svårt att bara gå vidare.

Vill du arbeta med:
Jag vill måla.

Har du för storlek i skor:
38. Fast egentligen 38,5 efter graviditeterna, men det vägrar jag erkänna. Håller hellre in tårna.

Läser du för bok:
Jag lyssnar på böcker och just nu är tanken att jag ska lyssna på Tisdagsklubben, men har inte börjat än. Har ju en bokklubb, Late bloomers bookclub så det blir ändå en hel del böcker.

 

Ska du göra nu:
Jag ska teckna färdigt ett beställningsporträtt, eventuellt klä på mig och kanske börja på en ny teckning.

3 Kommentarer

  1. Stackars katt! Hur kan man ens säga så 🙁
    Jag har både katt och hund, skulle aldrig få dom att känna sig bortglömda och skylla på att ”det lätt blir så” bara för att mina barn kom in i bilden…

    • Klart vi bryr oss om henne men innan vi fick barn var katterna en mer central del i livet än vad de är nu kan man väl säga. Hon sover fortfarande alltid i vår säng och ligger hos oss i soffan så du kan vara lugn, vi älskar henne trots att hon ibland hamnar lite i skymundan

  2. Jag läser! Blir alltid glad när jag ser att du har skrivit något.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...