Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

En Lista!

feb 1, 2014 | Huset, Inredning | 4 Kommentarer

Hur såg du ut för prick ett år sedan?

blomma

 

Såhär såg jag ut då. Jag hade precis varit på min pappas begravning och hade konstant rödgråtna ögon så jag fick klippa in ett blomhuvud för att stå ut. Skorna var nya och det enda som gjorde mig glad då.
Tänk vad annorlunda det är det här året.
Livet alltså.

När vaknade du imorse?
Vaknade 06 men lyckades för första gången på evigheter somna om och sov ända till 09 när Emil började pussa på mig och säga att det var dags att gå upp och arbeta (dvs åka till huset och lägga in heltäckningsmatta)

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
 Jag var förvånad att jag ändå sovit till 06, brukar alltid vakna vid 04 och kan aldrig somna om!

Har du ringt någon idag, vem och vad sa ni?
Ja jag ringde till min faster och sa att hon gärna fick hälsa på oss i huset. en halvtimme senare kom hon och gick husesyn!

huset

Vilket humör är du på?
Jag är på mycket bra humör för vi har fått så mycket gjort i huset idag och imorgon kommer sovrummet bli färdigt och med lite tur även vardagsrummet! Då känner jag mig lugn. Har haft några frustrerade dagar där jag känt att vi aldrig kommer hinna klart till bebisen är här, men nu är jag övertygad om att vi kommer hinna! Vi är världens bästa renoveringsteam, jag och Emil!

IMG_3342 IMG_3388

Har du ont någonstans?
Ja i ryggen, på ena sidan. Det är för att jag klättrat upp och ner på stegar och pallar fast jag inte borde. Jag är verkligen värdelös på att vara gravid för jag glömmer bort det hela tiden och beter mig som vanligt och sen får jag skitont och måste ligga blixtstilla resten av kvällen.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Åt nyss på burger king, det är sånt man får äta när man renoverar. Det var i vilket fall som helst för jäkla gott!

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Idag så var det min blogg. Någonsin så var det aftonbladet.se. Kommer ihåg det så himla väl, vi hade datakunskap i skolan och vi skulle gå in på en websida och jag frågade han som satt bredvid mig vad man skulle gå in på och han skrev in www.aftonbladet.se och jag tänkte -Hur TUSAN kan han veta att det är just den adressen för att komma dit?!
Senare blev jag besatt av passagens chat och hängde där i massor med timmar varje kväll, så mycket att jag till slut fick lägga pengar i en burk för att få vara där för våra telefonräkningar blev så höga!

Vad ska du göra ikväll?
Ligga i soffan och glo på TV med Emil. Det har vi förtjänat!

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Emil spelade Maggio medans vi åt byggfrukost i huset innan vi tog tag i renoveringen.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Härom dagen när jag köpte en stor godispåse för att fira att bebisen vänt sig åt rätt håll. Det var mycket dumt för jag hade vant mig av med godis och nu kom suget tillbaka som ett brev på posten bara för det! Tusan.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Jag var på fest i Växjö. Vår kompis Thom hade tagit examen så vi var där och firade. Jag stod upp hela kvällen vilket resulterade i att jag inte kunde komma ur sängen dagen efter pga pajjad rygg. Aj.

IMG_6925

Vad har du på dig idag?
En lång svart t-shirt, gravid tights och en jeansskjorta som jag aldrig skulle kunna knäppa

Och helgen då, hur blir det med den?
Den går helt i renoveringens tecken! Imorgon ska jag och min svärfar tapetsera burspråket och så ska jag och Emil ställa in nya sängen och garderoben i sovrummet och sen ska jag piffa! Åh!

4 Kommentarer

 1. åh! jag är så fascinerad av personer som renoverar sina lägenheter och hus innan de flyttar in. jag har bara bott i hyreslägenheter men tänker mig ändå att jag, om jag skulle köpa, skulle titta efter sådant som är liksom ”färdigt” redan, sådant som är precis i min stil. jag kan inte titta på en lägenhet och föreställa mig den renoverad efter min egen smak. ska bli hur kul som helst att se hur ert hus blir!

 2. Du är verkligen inspirerande i allt du gör! Såg en bild på en kudde på instagram, en rosa med fiskar på. Vart kommer det tyget ifrån?? Skulle jättegärna ha samma tyg till gardiner i min dotters rum! Lycka till med allt!

  • Det är en kudde från Hemtex, designad av Lisa Bengtsson. Tror inte det finns som tyg.

 3. Det där med att vakna 04… Jag tror även bebis tog sig en sovmorgon idag!
  Lägg märke till bebis vakentider och sovtider. Bli inte förvånad om den har samma dygnsrytm på utsidan. 🙂
  Och det där sockersuget…kanske är det så att kroppen börjar ladda upp med extra energi inför förlossningen?
  Blir det ett februaribarn, rent av?! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...