Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

En Måndagslista!

mar 11, 2013 | Tankar och Vardag | 7 Kommentarer

Hittade den här listan hos Chasing Vintage och tyckte den kändes som en bra sak att underhålla sig med efter matlådan i ateljén!

 

Hur har din dag varit?
Bra! Har varit på strålande humör, fått lite saker gjorda och är så glad att vara hemma med min man igen och att han inte försvann under en lavin i Frankrike!
Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Pappa hade bestämt att jag skulle heta Anna långt innan jag ens var påtänkt så det fanns inga andra alternativ. OM jag hade varit pojke hade jag hetat Erik efter morfar.
Vilket är ditt största beroende?
Turkisk yoghurt! Det funkar till allt! Sen är jag väldigt fast i Candy Crush på telefonen också.
Vad gör du när ingen annan ser?
Drar ut mitt skäggstrå med pincett eller så storgråter jag för det försöker jag till varje pris undvika när jag är bland folk.
Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Att öppna nya kaffepaket så det säger ”schoooupp” eller dra bort den guldiga folien på bregottpaketet!
Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Antagligen skulle jag bli schitzofren. Jag var livrädd för det länge men sen hörde jag nått om att det är vanligare innan man fyller 20, så då pustade jag ut en aning.
Vad beställer du på krogen?
Brooklyn lager, den gröna! Den är helt vansinnigt god! Om jag försöker spela lite mer flott, så beställer jag rödvin.
Vilken är din största skräck?
Min största skräck har redan inträffat, hur hemskt är inte det egentligen när man tänker efter?! Att någon av mina föräldrar skulle dö eller att det skulle hända något under graviditeten. Båda hände.
Hur gör man för att ragga på dig?
Man skrattar åt mina skämt och så dansar man mycket fast hellre gärna än bra. När det kommer till komplimanger blir jag vansinnigt smickrad om det har med min intelligens att göra! Fast nu är jag gift, så nu får man ragga utan resultat.
Vad har du funderat över på sistone?
Att jag faktiskt börjar känna mig NÄSTAN som vanligt igen.
Vad var det konstigaste som hände i helgen?
Att jag spelade en pingismatch mot en tjej där hon använde en klacksko som racket och jag min ena dr martens känga! Jag vann.
När skäms du?
När folk använder ordet ”mello”. Det är tillräckligt bedrövligt som det är.
Annars skäms jag ibland när jag har klänning när alla andra har jeans, fast jag inte borde skämmas över det.
Vem är den mest kända människa du talat med?
Jag har sagt hej till Ingmar Stenmark, bott granne med Håkan Loob och förföljt Plura tills jag tvingade till mig en kram.
Vilket uttryck använder du lite för ofta?
”Meeeeeeeen………jag har glömt vad jag skulle säga”, min bror har gjort mig uppmärksam på att jag säger så och jag gör det HELA tiden har jag märkt nu, sjukt störande!
Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
”Du är snygg i motljus”. Fast jag vete sjutton om den var så himla bra trots allt? I helgen sa Johan att det inte gör nått att jag är konstig och klär mig knäppt eftersom jag har en ängels personlighet. Det var ju väldigt fint sagt……tror jag?
Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag inte har något körkort så att jag är fast på jobbet tills Emil slutar. Och att man inte kan sova middag på kontoret.
Vad gör du när du är ledsen?
Förut försökte jag hålla mig från att gråta men har tappat den förmågan, så numera gråter jag rakt ut. Grät på hotell plaza i fredags, bara sådär, när jag kom på att pappa inte finns mer.
Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Randig klänning!
Har du någon gång slagit någon?
Ja, en gång när jag och en kille var på semester ihop och han försökte dra ner mig under vattnet på skoj, där jag inte bottnade. Blev så jävla rädd så när jag väl fick fotfäste slog jag till honom rakt i ansiktet! Sen dess har jag lite smått panik där jag inte bottnar.
Vad ser du fram emot just nu?
Att Emil ska komma och hämta mig på jobbet, så vi kan åka och köpa en ny stor målarduk och sen ska jag vara hemma och måla hela dagen imorgon!

 

7 Kommentarer

 1. hahah så sjukt att du skriver det om mellon också för jag tänkte kommentera om det i ditt förra inlägg med mamma-listorna. Jag vill inte bli en mamma som sitter hemma och slänger mig med ord som mellon…….

  • Hahahaha! Nej det är inte okej oavsett barn eller inte!

 2. ÅH, jag vet flera bloggare som kör måndagslistor! Men de är annorlunda, man skall lista allt man är glad och tacksam för. Passar bra på måndagar då man annars kanske är lite mer bittert inställd…

  http://blogg.loppi.se/brittabloggar/?s=m%C3%A5ndagslista

 3. Å, måla hela dagen tisdag! Härligt!

 4. 1. Att dra bort Bregottpapperet slår allt.
  2. Den där klänningsskämseln har jag allt också känt. Är den inte underlig? Men värre är nog de få gånger en råkat ha jeans, när alla andra har klänning ändå. Jag är hellre överklädd än underklädd, vilken dag som helst!

  kram

 5. Åh Anna vad du förgyller min dag med dina härliga, ärliga inlägg och fina egenheter. Sluta aldrig vara du, jag slår vad om att det är så många fler än jag som blir inspirerade och lite gladare när en fått sin dagliga Anna ileby-dos! Tack för att du finns.

  • Oj, vilken fin kommentar! Tusen tack!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...