Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Familjeutflykt Till Borås Djurpark!

maj 2, 2018 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

I måndags var det klämdag och min plan var egentligen att jobba, men sen kom våra kompisar med förslaget att åka till Borås djurpark istället, så då fick jobbet snällt vänta.
Jag är tudelad till djurparker då jag tycker så synd om en del av djuren, men de här verkade faktiskt ha det väldigt bra. En annan del av mig är superfascinerad och älskar att titta på djur.


Vi började med savannen. Knuts kompis Greta var med också.


Geparderna låg i en hög och vilade sig. Sen fick de syn på Knut och Greta….


Då kom de alldeles nära stängslet och spände ögonen i barnen….


….och man kände verkligen att hade det där stängslet inte funnits där, hade Knut och Greta varit gepardmat på nolltid. Huvva!


Vi tittade på betydligt snällare djur också, som giraffer. Har aldrig sett dom så nära innan, de ser verkligen ut som om någon målat på fläckarna på dom! Så märkligt djur!


Sen var det dags för allas favorit, aphuset!


Alltså den här schimpansen! Finaste jag sett tror jag! ändes så konstigt att se honom rakt i ögonen, så kloka och snälla och det högg till lite i hjärtat över att vi stod och tittade på honom i bur medans vi var alldeles fria på andra sidan. De är ju så otroligt lika oss ändå. Det här ser ju ut som typ en farbror på stan, om än lite hårigare.


Så gullig! Med snälla ögon och tv4-frisyr.


Undrar vad de tänker på när de ser att alla bara glor dag ut och dag in?


Blev kär i den här trötta och ville ta med hem.


Det blev matdags för aporna så vi gick ut och såg på när den här stora orangutangen åt äpplen iförd sin Luke Skywalker-outfit.


Vi gick vidare till tigrarna. Så himla häftiga!


Sen blev vi såklart akut glassugna (speciellt jag) så vi strosade vidare, via björnar, antiloper och ett helt litet klapp-zoo.


Åt glass i sällskap av den här tjusiga!

En alldeles strålande ledig måndag! Nästan så man borde vara ledig jämt!

 

 

 

3 Kommentarer

  1. Djurparker är ingenting annat än fängelser för djur. Friska lejon på Borås djurpark avlivas när de blir ”för stora”. Så länge folk fortsätter att besöka zoon så fortsätter det grymma utnyttjandet av djur. Gillar man djur så besöker man inte djurparker. Att se på och gilla vilda djur i fångenskap är ingenting annat än grymt och perverst.

  2. Så fint det ser ut där och så fina bilder du tagit. Har du försökt rita djur på djurpark (eller bondgård) någon gång? Blir inspirerad att göra ett försök igen, men tycker det är så svårt när de rör sig så fort hela tiden. Undrar om det var några av djuren du tyckte rörde sig mindre (el långsammare) som man kunde börja med? Senaste gången jag var på djurpark så såg man knappt en del av djuren, de låg och sov i skuggan eller i någon grotta, så du hade verkligen tur!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...