Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Första Dagarna På Öland!

aug 6, 2018 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Nu är det slut på en helt fantastisk semester (om man bortser från de allra högsta temperaturerna när jag fick mer eller mindre panik och ville krypa ur mitt eget skinn!)
Det är oerhört skönt att vara tillbaka på jobbet, även om varken min markis eller AC:n funkar (morr) så tycker jag ändå allra bäst om vardag, trots allt.

Vi började vår semester med en vecka på Öland, livets plats!
I år hade vi dessutom med oss våra kompisar i några dagar, ovant för mig som är så isolerad men det var väldigt lyckat.


Vårt första stopp var Ölands djurpark. Vi har aldrig varit där innan, men det är alltså en park med både djur, tivoli och vattenland.


Dessvärre fick min kamera frispel och ville bara ta helsvarta bilder, så många av bilderna jag tog försvann. Så himla typiskt! Men det fanns djur iallafall, så nu vet ni det 😉


Och Knut åkte sitt livs första karusell som var mer än bara tråkiga farfars bilar. Nämligen min personliga favorit, Äppelmasken! Dock fick gravida inte åka, fail. Krockbilarna var också succé, de åkte han inte mindre än tre gånger.

Vi avslutade med vattenlandet som hade så orimligt iskallt vatten så det gick knappt att ligga i (det här var innan värmeböljan, annars hade jag aldrig gått upp snarare)
Ölands djurpark får 1,5 sol av 5 möjliga. Jag tyckte alltihop kändes lite…..rangligt liksom. Men barnen var nöjda och det är ju huvudsaken.


Vi åkte vidare, hem till ”vårt” hus. Det var precis lika fint som jag mindes det, om än en smula torrare gräsmatta.


Knut och Felix drog igång ett vattenkrig med regnvatten, för att hjälpa gräset på traven en smula. Älskar den här bilden för övrigt.


Det här med att ha med fler barn var ju inte så dumt, så kunde vi vuxna chilla och prata medans de lekte för fullt på gräsmattan.


När barnen somnat spelade vi spel, som sig bör på semestern.


Vips blev det morgon på ön och vi åt frukost ute.


Miljoner plastgubbar att hinna leka med.


Sen gjorde vi en utflykt till Byarums raukar, som är en av mina favoritställen på Öland.


Oändligt hav och fantastisk natur. Känns så väldigt Öland på nått vis (och lite Gotland då, med raukarna)


Han är lika snygg på Öland som hemma tydligen.


Felix bor bara några hus bort från oss och Knut och han leker med varann så ofta de bara kan. Det var ett av mina lifegoals när jag fick barn, att han skulle hitta nån att leka med på gatan. Check!

Öland alltså, så mycket älsk på den ön. Här med ön Blå Jungfrun i bakgrunden.


Gänget bland stenarna.


Vi tog med Cille, Ivana och Felix till Ölands norra udde och fyren.


Vi radade upp fina snäckor medans de klättrade upp. Vi hade redan gått upp året innan så vi höll oss på marken den här gången. Knuts näsa är alldeles uppskrapad efter en vurpa på djurparken dagen innan. Lille näsan…..

1 kommentar

  1. Ja djurparken känns tyvärr väldigt förfallet på något vis…

    Mvh ölandsjäntan

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...