Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Frågor om sommaren!

aug 17, 2020 | Allmänt | 5 Kommentarer

Vi drar igång bloggandet ordentligt med två inlägg direkt. Elsa Billgren hade gjort så fin intervju med sig själv, så tänkte jag lånar några av frågorna, så kanske jag kan summera ungefär hur min sommar sett ut.

– Hur var sommaren, blev den som du tänkt?

Den blev inte alls som jag hade tänkt eftersom vi, pang bom, gick och köpte en sommarstuga! Planen var att stanna ungefär två veckor i stugan och spendera resten av tiden på hemmaplan. Men det visade sig vara vår livs bästa investering och vi älskar prick allt med den där platsen, så vi stannade hela semestern. Axlarna sjönk ner, lugnet infann sig, alla gick och fipplade med sitt och njutningen var verkligen maximal. Den här sommaren har varit den allra bästa på mycket länge!

– Vad tycker du om vädret?

Är en person som bryr mig noll om väder, på riktigt. Visst hade det varit kul om vi kunnat bada lite mer, men samtidigt har det varit perfekt väder för att åka på utflykt, gå på loppis, måla om stolar och hoppa studsmatta. Alltså lagom. Vi har dessutom haft uppehåll i stort sett hela tiden i Värmland så jag ska inte klaga alls.

– Hur har du mått psykiskt.

Jag va helt slut när jag gick på semester. Mentalt slut. Har tackat nej till att träffa folk, luncher, resor, allt. Har bara velat vara själv, med min familj eller med några få noga utvalda vänner som inte kräver någonting av mig. Detta har hållit i sig hela sommaren men har också resulterat i att jag fått ordentlig vila. Att säga nej till besök har varit det bästa jag kunde göra och också så skönt. Att känna att jag får säga nej.
Nu mår jag hundra gånger bättre och känner mig för första gången på flera år faktiskt i fas med mig själv, utvilad och redo för höst.

– Vad har du tittat på, läst och lyssnat på under sommaren?

Absolut ingenting. Har bara velat ha tyst. Ännu en del av läkningen från all stress. Nu vill jag ha musik och tv igen.

– Vilken mat har du ätit?

Eftersom vi inte har någon grill i stugan än så har det mest blivit en massa olika varianter av pasta. Emil upptäckte fenomenet one pot pasta så det har vi ätit med myyyyyycket parmesan. Sjukt gott och smidigt. Vem orkar laga mat på semestern?
Nu längtar jag dock efter kräftor.

– Vad har du gjort i år som du inte gjort andra år?

Vilat. Att Stig har blivit större och inte kräver konstant övervakning har gjort den biten betydligt lättare. När han sover middag, sover jag också middag. Så bra koncept!

– Hur har Knut och Stig varit under sommaren?

Överlag skulle jag säga ljuvliga. Men sen är det stundtals ganska jobbigt att ha en envis 1,5 åring med sig och Knut hade en period när han blev så himla arg för allt. Tror det berodde på att han skulle börja skolan och att allt kändes nytt och osäkert för nu när han börjat är han sitt vanliga glada jag igen. Jag HAR verkligen jättesnälla barn som inte är särskilt krävande på något sätt, de stoppar inte saker i munnen, de klättrar inte på grejer och de springer inte iväg så semestern har faktiskt gått väldigt smärtfritt. Dessutom införde Knut själv, att de bara skulle ha ipad på morgonen och kvällen så på dagarna lekte de med annat. Något vi sedan fortsatt med. Mycket bra idé!

– Vad var bäst med sommaren?

Stugan, alla loppisrundor och att min familj är den bästa lilla grupp människor jag vet!

– Vad var sämst?

Att jag inte hann träffa mamma tillräckligt, trots att vi bodde nära. Tänkte nog att vi skulle ses nästan hela tiden men det var alltid en massa annat i vägen. Men den tid vi fick, va magisk. Sen förstås att Stig snubblade in i ett bord när vi var i färgaffären och vi fick åka till akuten och limma ihop hans ögonbryn, det var sannerligen ingen höjdare.

– Fem ord som beskriver sommaren bäst:

Vila
Familj
Pyssel
Lugn
Lång

– Vilken var sommarens roligaste dag?

När Johan var och hälsade på och vi lånade hans föräldrars båt och åkte ut på Vänern och sov på en ö!

– Vilken var sommarens mysigaste kväll?

Kvällen på båten. Barnen sov och vi drack vin och spelade uno i solnedgången omringade av Vänern. Perfekt kväll.

– Vad var godast i år:

När Emil gjorde skaldjursrisotto med musslor!

– Vilken outfit var sommarens favorit?

Det här var ändå en bra kombo. Allt med hatt är ju lyckat tänker jag.

– Vilka var sommarens tre bästa loppisfynd?

Har fyndat så mycket, men bland annat detta: Det här skåpet för 250 kr. Numera är det ljusgrått!

Eller den här stora urnan för 100 kr.

Eller kanske den här skylten till mitt kontor, för 250 kr.

– Vad längtar du mest efter i höst?

Min Stockholmsresa. Har inte vågat åka dit på hela sommaren och våren men nu äntligen. Jag längtar också efter alla målningar jag ska få ut som numera bara bor i mitt huvud. Längtar efter att ge mig själv tid att bara måla.

5 Kommentarer

  1. Great article.

  2. Kul att du är tillbaka och mår bra! Jag besökte din utställning när den öppnad, jag gillar målningarna mer och mer, saknade det ritade väldigt i början. Vad tycker du själv om utställningen nu i efterhand, vill du göra igen? Tur att du hann öppna innan alla skulle sitta hemma <3

    • Åh vad kul att du kom! Ja det finns två läger kan man säga, de som gillar det ritade mest och de som gillar det målade, men på utställningen fanns ju båda!
      Jag känner mig väldigt nöjd och sålde bra trots rådande omständigheter.

  3. Härligt att du är tillbaka. Bloggen är en stor källa till glädje. Klurigt och tänkvärt

    • Tack Agneta!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...