Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Graviddagbok Vecka 15!

apr 16, 2018 | Bebis | 8 Kommentarer

Nu är jag i vecka 15 och således inne i den andra trimestern.
Det står att man ska börja må bättre nu, men det är först den här veckan jag faktiskt har börjat spy.
Innan har jag klarat mig igenom när det kommer en illamåendeattack, genom att djupandas och skölja ansiktet med iskallt vatten tills det går över. Men två gånger den här veckan så har jag inte klarat av att stå emot och jag som avskyr att spy mest av allt, blir minst sagt deppig av den här utvecklingen. (alla eventuella kommentarer om de som spyr genom hela graviditeten undanbedes, då jag lever på hoppet att detta snart ska gå över)

Annars då?
Jag är sjukt sugen på mjölk och har på bara några dagar klipps tre 1,5 liters paket.
Jag mår dålig av allt som är sött (förutom isglass) och vill helst bara leva på frukt och grönsaker. Allting som smakar friskt vill jag ha och allra helst vattenmelon och tomater.
Läste någonstans att om man är omföderska så kan man börja känna rörelser i magen nu och jag tar i ända från tårna för att känna. Längtar så himla mycket efter det!

På fredag ska jag och Emil gå på gala här i stan, så jag hoppas innerligt att jag ska få må bra då i alla fall.
Men oftast brukar det gå fint om jag inte tänker på det. Det är först när jag börjar känna efter som jag mår attackilla.
Så att hålla sig sysselsatt är grejen.
Det ska jag göra nu och teckna på ett nytt uppdrag och försöka ignorera att magen vänder sig lite då och då. Urk.

8 Kommentarer

 1. Tycker hemskt synd om dig! Vidrigt med gravidillamående dygnet runt i evigheter. Be om lergigan comp är mitt tips.

  • Äter det redan två gånger om dagen så hade antagligen mått ännu värre utan det

 2. Mådde också apa och satt och räknade ner dagarna tills det skulle gå över och var precis som du uppgiven och trodde att det aldrig skulle gå över, men om jag inte minns fel så gav det sig i v.17, när jag gett upp hoppet liksom. Så håll ut 😉

 3. Har inga tips eller trixs, tror det är så sjukt individuellt. Men bjuder på en ”rolig” grej som min kropp hittade på under min graviditet: jag nös ofta när jag var som mest illamående. Och vips lättade illamåendet. Helt sjuuukt. Älskar att nysa efter det, hehehe.

 4. Jag kunde bara äta persikor och vissa typer av fruktyoghurt i flera veckor under min andra graviditet. Att man kan må så illa! Är annars en kaffe-älskare men mådde illa bara av lukten. Blev ju inte direkt piggare av ensidig kost och obefintligt koffein-intag…

 5. Så roligt att ni väntar barn! 🙂

 6. Fy, stackars, lider med dig! Jag gillar inte heller att spy (som om nån gör det) men tycker ändå nästan illamåendet är värre. Det är ju psykiskt torterande liksom. Och håller med om att om man väl börjar tänka och känna efter så blir det bara värre.
  Hang in there nu, snart blir det nog bättre! En dag i taget ????????

 7. Fy för illamående alltså! Jag är gravid i vecka 13 och peppar peppar så har det värsta börjat släppa. I början mådde jag så fruktansvärt dåligt på alla plan att jag nästan undrade om det verkligen var värt det.. (andra barnet, klart värt det såklart! Men jag gör aldrig om det här!) ????

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...