Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Hejdå 2013, Hej 2014!

jan 1, 2014 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Vad ska jag säga om 2013, det är ett så stort och omvälvande år att jag inte vet var jag ska börja.
Minns att jag satt på avdelning 33 på sjukhuset, kollade ut över ett gråslaskigt Karlstad och tänkte gott nytt jävla år då.
I rummet intill låg pappa och det här var den sista avdelningen, den vi först till varje pris ville undvika att hamna på och i slutet bönade och bad om att få komma till.
Minns när vi frågade sjuksystern om det inte fanns plats här snart, att detta faktiskt var pappas avdelning och att vi var trötta på att slussas runt. Hon svarade – Det är lång kö hit tyvärr.
Tänk att det är kö till avdelningen man dör på. Hur sorgligt är inte det?
Dessutom vet man att när man väl får en plats, betyder det att någon annan lämnat den.
Min pappa hann vara på den avdelningen i tre dagar innan hans plats lämnades till någon annan.
Så började mitt 2013.

Alla pratade om ”sorgeår”. Att det tar ett år innan sorgen börjar släppa. Det är antagligen sant men samtidigt ingen vidare tröst att höra när året precis börjar och det känns oändligt långt till nästa tar vid.
Det där jävla sorgeåret. Som vi hatade det, men lik förbannat fanns det inget alternativ än att börja beta av det, med små små myrsteg gick vi framåt.

Efter begravningen blev det lättare. Den var så fin och ljus att man kände att det blev ett värdigt avslut. Ett avslut långt bort från sjukhus och handsprit.
Efter det kunde man släppa bördan att behöva vara ledsen för någon annans skull. Nu kunde man vara ledsen för sin egen och det är betydligt mycket lättare.
Hela januari och februari försvann i en dimma och bakom suddiga gråtögon gick man vidare in i mars.

Jag fyllde år, mitt sista år innan 30 och frustrationen över att inte vara gravid började stiga mig åt huvudet.
Månaderna delades upp i ägglossningar, före och efter. Evig väntan och besvikelser när det likförbannat bara visade ett streck.
Jag grät mycket i smyg och kände att ingen riktigt förstod hur det kändes. Vem pratar man med om bebisar som vägrar komma och pappor som inte längre finns?
Jag stängde in mig i mig själv och slutade prata om saken, för jag hade slut på ord för att beskriva hur det kändes.

Jag flyttade mitt företag till ett nytt kontor. En reklambyrå som tidigare bara varit någon slags drömtillvaro i mitt huvud.
Minns när allt var klart, jag hade flyttat in alla mina saker och fått en inloggning på nya datorn. Det var vår och jag cyklade hem för första gången efter vintern. I en nedförsbacke tog jag upp mobilen, slog in pappas nummer och den första signalen hann nästan ringa innan jag kom ihåg att jag inte kunde ringa honom och berätta om roliga saker som hänt längre.
Jag glömde bort, i en kort minut, att han inte längre fanns.
Jag cyklade resterande sex kilometer hem med tårarna strömmande längs kinderna och det var här jag för första gången förstod att det var på riktigt.
Aldrig mer pappas – Hej Anna!

Det blev midsommar och vi åkte till Öland.
Minns att det kändes som jag flydde när vi åkte över bron. Bort från allt. Bort från bebislängtan och oändliga tårar.
Öland är min eviga fristad och dit jag allra helst flyr och gömmer mig bland vallmofälten.
Det här blev vändpunkten på året.
Det blev precis sådär som jag hoppades på. Lugnt. En innergård med jordgubbstårta och rödvin, ett tält fullt med kondens och vänner som inte frågade men som ändå visste precis.

Kom hem med nya krafter, påfylld med Ölandsluft och ny energi.
Trots allt ändå övertygad om att livet kan vara himla fint mitt i allt elände. Med en känsla av att det kanske går att överleva trots att man inte tror det.
Veckan efter midsommar fick vi vårt plus.

öland29öland28öland33öland37http___makeagif.com_media_6-24-2013_8HBdjaöland34öland18öland22öland8öland14öland9öland16öl6

öland38

 

3 Kommentarer

  1. Min mamma gick bort i våras och precis som du längtar jag efter en bebis att älska 2013 har varit det värsta året i mitt liv med allt som har hänt. Det var ett töcken och jag gick bara runt och var arg på allt och alla.Alla andra skrattade och levde men min värld hade gått under. Men nu är det ett nytt år ett 2014 utan mamma förhoppningsvis en bebis och med en massa kärlek från familj och sambo. Jag önskar dig ett härligt 2014 och din blogg är den bästa jag vet.
    Mvh:Annika

  2. Du skriver så himla bra <3

  3. Längtar tills jag är på andra sidan sorgeåret, men det har bara börjat.
    Blir både väldigt berörd och väldigt hoppfull av detta inlägg.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...