Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Hemska Bedrövliga Underbara 2013!

dec 9, 2013 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Har fyllt i denna listan i flera år och nu fick jag en påminnelse om att göra det igen, när jag såg den hos Underbara Clara.
Det här har varit mitt livs värsta år, men också med många ljusglimtar och fina stunder, så att klassa det som helt bedrövligt skulle vara en överdrift. Iallafall att säga att det BARA varit hemskt.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Jag skrev ett begravningstal. Det har jag aldrig gjort förut och hoppas det dröjer väldigt lång tid tills jag behöver göra det igen.
Sen har jag köpt hus! Det är ju himla märkvärdigt när man tänker efter!

Genomdrev du någon stor förändring? Ja jag blev gravid och var tvungen att anpassa mitt liv efter det (även om det fortfarande är svårt) men att inse att jag måste vila lite mellan varven och att spädisen där inne blir arg om jag inte gör som hen vill.

gudrun

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Detta var ett riktigt barnafödarår. Nästa år, när det är min tur så vet jag knappt en enda som ska få barn.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 3 januari. Då dog min pappa och jag minns hela den dagen som om det var igår. Minns varenda minut  i detalj. På något sätt, även om det var mitt livs värsta dag, så var det ändå en fin dag på något sätt. Konstigt att säga så, men det kändes fridfullt på något sätt.

fasanpappa

Dog någon som stod dig nära? Ja ofattbart nog så dog min pappa. Har i flera år kunnat skriva nej på den här frågan. Inte trodde jag att jag skulle behöva skriva pappa här.

Vilka länder besökte du? Det var lite dåligt med utlandsresor i år, vi höll oss i Sverige. Men vi var en sväng i Köpenhamn om det kan räknas.

IMG_1550 (640x446) IMG_1557 (640x427)

Bästa köpet? Mitt körkort! Fast det var ju inget köp, snarare bästa investeringen kanske? Jag är iallafall så himla glad över det, det har inneburit massor av nya toppenfynd på loppis eftersom jag alltid kan vara där när det öppnar!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja att jag fick Värnamos kulturstipendium! Det var verkligen oväntat och så himla hedrande! Så fint att det man gör uppmärksammas och inte bara försvinner i mängden. Såhär står det bland annat i motiveringen: Anna representerar det nya kreativa entreprenörskapet och har allt det som vi tänkt att Gummifabriken (kontoret jag satt på förut) ska representera.
Flott värre!
Sen såklart så gjorde ju mitt plus på stickan mig ofantligt glad!

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? Lite mer struktur och lugn och ro. Jag behöver styra upp min ekonomi så jag tar ut lön en gång i månaden och inte lite då och då när jag har råd. Sen behöver jag varva ner och förbereda mig på att allting kommer bli annorlunda och att det inte spelar någon roll hur mycket jag än förbereder mig så kommer jag ändå aldrig kunna föreställa mig hur det kommer bli.
Sen skulle jag gärna ha någon form av stående uppdrag som kommer varje månad, så jag vet att det alltid kommer in pengar.

ewes

Vad önskar du att du gjort mer? Vilat. Jag var duktig på att vila i början av graviditeten men det har tyvärr gått över nu när jag behöver det som bäst. Men det ska bli ändring på det. Jag lovar.
Sen önskar jag att jag gått till psykologen tidigare än jag gjorde för hon har verkligen ändrat mitt sätt att se på mig själv. Eller iallafall sagt att det är okej att se på sig själv på det sättet jag gör.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat upp mig i onödan och inte lyssnat på mig själv. Skärpning! Sen önskar jag att jag inte hade ätit riktigt så mycket godis som jag gjort….eller nej förresten, det ångrar jag inte alls! Mer godis åt folket!

Favoritprogram på TV? Älskar Work of Art och hoppas verkligen att det kommer en svensk version! Annars älskar jag, pinsamt nog, teen mom på MTV.

Bästa boken du läste i år? Håller på med boken Introvert – Den tysta revolutionen och det är utan tvekan det bästa jag någonsin läst! Det känns som författaren känner mig och sen skrivit en hel bok om mig!
Sen läste jag Femtio nyanser av honom och tyckte att det var superbra i början och sen blev jag bara mer och mer besviken och till slut nästan förbannad. Jag tänker inte läsa resten i den serien!

Största musikaliska upptäckten? Passenger! Fullkomligt älskar den sortens musik!

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Att jag insåg att det faktiskt går att ta så mycket betalt som jag vill ha utan att skämmas. Både privatpersoner och företag verkar vara beredda att betala för det och det känns himla bra!

filippa (2)

Din största framgång på det privata planet? Att vi köpte vårt drömhus! Det känns så himla bra i magen! Föreställer mig hur jag kommer hem från jobbet, parkerar och går upp för den lilla trappan och in till min lilla familj. Åh tänk vad fint det ska bli!

Största misstaget? Allt dåligt samvete jag haft när jag prioriterat mig själv och vad jag mår bra av.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var mycket, mycket ledsnare. De första fyra-fem månaderna trodde jag nog inte ens att jag någonsin skulle kunna bli glad igen. Men nu känns det betydligt mycket bättre även om jag ibland hamnar i djupa dalar igen och bara storgråter. Men det måste man tillåta sig själv att göra.

Vad spenderade du mest pengar på? Bensin! Herregud hade ingen aning om att det var så dyrt att tanka och att det skulle räcka så kort tid! Det här är verkligen min dyraste grej varje månad och egentligen inget jag har råd med. Tur att vi snart flyttar in till stan.

IMG_1897 (640x427)

(vår gamla bil The green bean killing machine, som nu är såld. Men istället har Emil köpt en turkos Bubbla!)

Något du önskade dig och fick? Ja, en bebis i magen! 

Något du önskade dig och inte fick? Botemedel mot cancer. Sen en massa hus som vi var med på budgivningar på men som vi inte fick, fast nu i efterhand är jag väldigt glad att vi inte fick dom för det här är så mycket bättre!

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag var hemma i Karlstad, mamma gav mig presenter och sen åt vi nachos på stan. På kvällen gick jag ut med Johan och Markus och drack jättemycket vin och spelade pingis.

födelsedag5

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att pappa hade levt och varit frisk. Att jag inte hade behövt må så illa av graviditeten och att foglossningen skulle släppa!

Vad fick dig att må bra? Sparkar i magen, Emils helgfrukostar och mamma!

Vem saknade du? Pappa. Det har hänt saker detta år som jag verkligen hade älskat att kunna ringa honom och berätta om. Det är nästan det värsta att jag inte kan ringa!

De bästa nya människorna du träffade? Bästis-Vestis är visserligen inte så ny längre men det här året har jag verkligen insett hur himla viktig hon är för mig och hur jäkla glad jag är att jag har henne!

öland21

Mest stolt över? Mig själv. Att mitt företag flyter på bra och att jag klarat att hantera allting fast det varit överväldigande då och då.

Högsta önskan just nu? Att vi ska flytta in i huset och komma iordning innan bebisen kommer, att min förlossning ska gå bra och att jag blir en supermorsa!

huset

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag ska försöka vara mer strukturerad, så jag jobbar de dagarna Emil är ledig och är ledig de dagarna jag ska vara det och inte blandar ihop allting. Jag ska försöka andas och njuta ordentligt också.

1 kommentar

  1. Fin summering utav ett år! Du gör sådana framsteg och vågar så fina saker, tack för inspirationen du ger bara genom att våga och fram för allt genom att vara du 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...