Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Höst i Luften!

jul 31, 2019 | Tankar och Vardag, Teckningar | 1 kommentar

Det har hänt något med sommaren nu, trots att den är som allra varmast så har det hänt något med luften.
Det är hösten som försiktigt smyger in.
För mig gör det ingenting, hösten är min bästa tid.

Jag har tankat på med energi, haft en drömsemester med precis lagom mycket besök och ensamhet.
Sommaren blir lätt ett myller, men i år har  vi lyckats avväga perfekt. Haft tid för eftertanke och vila.
Har sovit middag varje dag, med näsan tryckt mot Stigs svettiga panna.

Den här hösten känns spännande och rolig. Som en nystart.
På måndag åker jag till Stockholm för att spela in filmer med Winsor & Newton. Engelskan känns inte läskig längre och jag vet att jag kan om jag bara vill. Så skön insikt.
Jag ser fram emot egentid i Stockholm. Jag vill gå ensam på söder, kanske åka båt med Johan, ta ett glas vin mitt på dagen. Kanske köpa en mössa i kashmir?

Senare i höst kommer jag tillbaka igen, ska teckna på Kreatima precis som förra året.
Det känns så fint att tänka på.
När jag gick mitt första år på konstskola i Stockholm var jag nitton år och skolan låg alldeles nära Kreatima.
Där inne var jag flera gånger i veckan och klämde och drömde om alla material och färger. Som att jag vore en riktig konstnär när jag fick handla där.
Alla lappar om krokikurser som satt uppe, vernissager och ateljéer att hyra.
Hela min konstnärsfantasi rymdes i den affären.
Nu är jag en av dom som tecknar live där. Som andra unga nittonåringar kommer dit för att se. För att få drömma och se att det går.

Förra gången jag satt där och tecknade var den vanligaste frågan ändå, var jag gör när jag inte tecknar. Alltså vad jag jobbar med.
När jag svarar att det här är mitt jobb gör min mage ett litet glädjeskutt och jag får nypa mig själv under bordet.
Det här är mitt liv nu.
Jag tror bestämt jag blev konstnär trots allt.

Tänk va.

1 kommentar

  1. Så grymt bra jobbat och vågat och kämpat! Stör mig ibland på folk som säger att någon har talang för något. Javisst, kanske det. Men framförallt har personer som jobbar med något de brinner för jobbat och slitit en hel massa för att komma dit. Så glad för din skull och heja dig för allt du gjort och kommer göra för dig själv och företaget! Du är grym!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...