Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Ileby´s Orangeri!

maj 20, 2019 | Huset, Inredning | 5 Kommentarer

Hallå, måste ju uppdatera er i hur det går på orangeribiten!
Det går nämligen framåt med stormsteg, numera kan vi alltså sitta där inne och nu återstår bara en massa småfix, alltså inga gigantiska saker som väggar och sånt.
Vi kikar:

Såhär såg det alltså ut när vi började i höstas, med att gjuta grunden för hela bygget.
Sen dess har vi alltså jobbat på kan man säga (mest Emil förstås, men jag har målat alla fönster, vilket är X antal timmar vill jag lova.)

Såhär ser det alltså ut just nu, från utsidan. Detta är vad man ser från gatan, på baksidan har vi ett stort trädäck. Fönstren har vi grunmålat och sen lämnat in så de är nykittade, därav den vita kanten runt rutorna. Detta ska såklart också bli svart sen. Träpanelen ovanför ska också målas en gång till för att bli riktigt kolsvart.
Vi har haft två murare här som har murat upp sidorna och hörnet på orangeriet. Det är den enda biten vi har tagit in hjälp med. Teglet har vi samlat på oss under året på diverse ställen runt om i Småland.
Här på hörnet tänker jag mig en klätterros så småningom, så fint mot teglet ju!

På insidan ser det ut såhär! Murarna la också golvet, som är det finaste jag sett! Älskar att färgerna på tegelstenarna är så olika, att en del är nästan svarta.
Träet ovanför fönstren är lärkträ. Vi hade tänkt ha svart panel där först men sen tyckte vi det blev lite för mörkt, så då kom Emil på idén om lärk och nu är det SÅ fint! Trots att det tog väldigt mycket extra tid så var det verkligen värt det.

På den motsatta sidan (mot trädäcket) har vi satt in ett skjutparti. Så vi kan veckla ihop det som ett dragspel och då få helt öppet på den här sidan. Här ska vi sätta upp spröjs så småningom så det ser precis ut som fönster längs den här sidan också. Så sjukt nöjd över detta, det blev så jäkla bra!

Sen stod jag helt enkelt inte ut längre utan var tvungen att börja piffa, iallafall litegrann! Vi flyttade ut våra köksstolar hit och köpte nya till köket istället (likadana fast vita) och det runda bordet köpte vi på Svenssons i Lammhult i höstas. Piedistalerna har vi köpt på antikmarknader och loppisar under året och nu äntligen fick de komma på plats!
Där i hörnet hoppas jag på en klättrande gurka så småningom, en massa tomater och annat fint. Kan knappt bärga mig, är så sugen på att fylla hela rummet med växter!

I helgen åker vi till ikea och köper det sista fixet, matta och sånt där, så det känns ordentligt ”hemma”.
Det var allt för nu, välkommen till husets vackraste rum!

5 Kommentarer

  1. Alltså, wow, vilket rum! Behöver ni verkligen resten av huset nu? Ser ut som ett ställe man vill hänga på från mars till oktober, typ. Underbart!

  2. Ser jättefint ut! Skulle man kunna få se fler bilder utifrån, hur det ser ut ihop med huset?

    • Absolut, ska bara få färdigt lite mer runtom bara!

  3. Så snyggt!! ????

  4. Helt fantastiskt! Så fint

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...