Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Inspirationstorka!

mar 6, 2018 | Allmänt | 7 Kommentarer

Jag. Är. Så. Oinspirerad.

Suck.
Hatar att hamna i en sådan svacka.
Jag har testat allt, köpt nya pennor, testat nya material jag har till och med ställt in ett staffli, en duk och tagit hit mina oljefärger. Men inget funkar.

Kanske bara måste teckna nått helt annat?
Nått jag inte måste eller borde utan bara gör?
Kanske en ny fredagskille?

Den här biten är lätt att glömma bort när man tänker på mitt yrke. Hur mycket tid som faktiskt går åt bara till att samla inspiration.
Nu ska jag surfa runt på pinterest, scrolla igenom nyhetsflödet på instagram och leta efter nya spännande ansikten. Så kanske, kanske det lossnar….

7 Kommentarer

  1. En lite otippad fredagskille skulle kunna vara den brittiska skådespelaren Simon Pegg! Ingen klassisk snygg-kille men jag älskar hans ansikte! Det är nånting som är så fint med honom men kan inte sätta fingret på vad! ????

  2. Så jobbigt när det händer. Låter som en bra plan att teckna något du vill. Mitt knep när jag får målartorka är att måla något jag vet kommer bli bra och kännas bra när jag målar. Något som ligger innanför min bekvämlighetszon. Då lyfter oftast självförtroendet och lusten. Hoppas det släpper för dig snart – det är så fint att se dina bilder!

  3. Åk eller gå på någon rolig, inspirerande utställning. Behöver inte ens vara konst. Även om den inte verkar intressant ångrar man (nästan) aldrig ett museibesök. Och ta guidad tur. Det brukar ge mig en bomb med inspiration.

  4. Rita disneyprinsessor fast i din konstnärsstil! 😀

  5. Jag tycker Maxida Märak ser jävligt cool och snygg ut! Både i fejjan och hennes otroligt trimmade kropp. Kan sitta och kolla på muskelknuttar så himla länge och fascineras över deras kroppar(förmodligen för att det är långt ifrån min egen kroppsform).. Kanske skulle hon vara nått att måla?

  6. Jag förstår dig tror jag:) Är bildlärare och jag har givetvis läroplanen att följa, meeen att hitta på inspirerande, utmanande samt könsneutrala uppgifter till det som bildämnet ska innehålla är ibland såååå trögt. Sen tänker jag, kan du inte framställa idrottsmän i annan miljö än vi brukar se dem. Tänk Zlatan som fritidspedagog. PussÅsa

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...