Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Julklappstips Till Den Kreativa!

dec 9, 2019 | Teckningar | 3 Kommentarer

Får ofta frågor om tips på pennor och annat material, så här kommer en lista med grejer att köpa till den kreativa!

För lite större barn som gillar att teckna skulle jag rekommendera det här pennsetet. Jag ska erkänna att jag inte testat själv men tycker alltid att pennor med olika spetsar är roliga och speciellt om de har penselspets. De här har alltså en penselspets i ena änden och en smal spets i andra. Dessutom bra pris för många olika nyanser. Finns här.

Jag personligen är svag för att ha många olika nyanser av varje färg, så då är det här setet perfekt. Dock bara vanliga tunna spetsar, men det funkar ju det också. Finns här.

Är man mer av en skissperson som gillar att teckna svartvitt med blyerts, hade man ju blivit glad för det här! Hade jag fått detta när jag va runt 14-15 år hade jag blivit överlycklig! Så man känner sig som en riktig konstnär. Finns här.

Tänk på att om du köper någon form av blyerts eller kol så är det bra att komplettera med en sån här, så fixerar man så slipper allt kladdas ut av handen. Finns här.

För svarta konturer så är de här från Claes Ohlson utan tvekan bäst! Säljs i fyrpack i fyra olika storlekar. Jag har provat miljarder olika dyra konturpennor, men den här vinner lätt, dessutom svinbilliga! Finns här.

 

 

Sluta köp billiga skitpennor som inte ger någon färg bara för att barnen är små! Klart man tappar lusten att rita om pennorna suger! Jag har alltid köpt tuschpennor till mina barn, även när de är små. Kritor ger ju ingen färg och oftast är barntuschpennor anpassade efter just barn så det är inget farligt att stoppa i munnen och kommer fet på kläderna går det oftast bort. Fram för mer bra pennor till småbarn! Det fick alltid jag när jag va liten och se hur bra det blev! Finns här. (de på ikea är också skitbra!)

Såklart måste jag ju tips och promarker brush, mina absoluta favoritpennor! Egentligen köper jag aldrig pennor i set utan gillar att välja nyanser själv, men just detta set, med hudnyanser tycker jag är väldigt fint (finns massor med olika, himmel och natur och allt möjligt) De här pennorna är lämpade för någon som kommit en bit i sitt tecknande eller iallafall har ett stort intresse då de är lite dyrare och kanske inte direkt nått jag hade köpt till en femåring. Finns här.

Ska vi prata papper så tycker jag att de här blocken är superbra! Använder dom själv. De blir inte buckliga om man använder tuschpennor och de smular inte sönder. Finns i A4 och A3 och du hittar dom här.

Akvarellblock från Arches, rena drömmen att måla på! Dyra som skam, men alldeles alldeles underbara! Finns i massor med olika storlekar och här finns dom.

Perfekt present till den som gillar att skissa överallt, på tåg, i busshållplatsen, i skolan. En inbunden skissbok att ha med i väskan. Finns här.

Ett sista penn-tips är dessa från Copic! Såååå härliga att teckna med (men dyra) Finns här.

Okej här kommer det sista tipset, en riktigt jäkla bra pennvässare är ta mig tusan A och O (om man inte använder tuschpennor vill säga) jag älskar min med vev som gör pennorna sylvassa (har inte just denna, men hittade inte den jag har någonstans) Finns här.

Så, hoppas ni fick lite inspiration till kreativa julklappar nu, är det något man önskar sig så är det väl det!

Förresten Tomten, när du ändå är på gång, så önskar jag mig linneduk på rulle!

 

 

 

3 Kommentarer

  1. Tack för tipset om pennorna från CO! De måste jag prova, jag har inte hittat nån bra svart penna som jag lyckats bli kompis med. Men säger du att de här är bra så måste det ju stämma!

    Pennorna med penselspets från Panduro har jag. Jag köpte dem för att träna brush lettering och det är de rätt värdelösa för, men de är mysiga att måla med! Så för barn att måla och färglägga med kan jag absolut rekommendera dem.

  2. Vilket superbra inlägg!

  3. Ett tips när det gäller barn och tuschpennor är att införskaffa en ”magisk svamp” för fläckborttagning. Finns på städavdelningen i de flesta större mataffärer och den är verkligen magisk! Har räddat vårt soffbord i björk, ekparketten och badrumskaklet från fläckar av tusch och annat där vanlig rengöring gick bet.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...