Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Knuts Bästa Barnböcker!

sep 27, 2016 | Tankar och Vardag | 8 Kommentarer

Knut är en bokälskare av rang och vill helst att vi ska läsa böcker dygnet runt.
Såg att Emma listat sina favoriter och det är alltid roligt med tips tycker jag, så här kommer de som vi älskar mest hemma hos oss!

img_1957

 • Vår absoluta favoritbok är Lill-Zlatan och morbror raring av Pija Lindenbaum. Den är superrolig att läsa, fyndigt skriven och med fantastiska illustrationer! Om ni undrar så uttalas förresten morbrorens pojkväns namn Steve och inte ”Stiiiiv” för det frågade jag Pija om när jag träffade henne på Rabén & Sjögrens sommarfest!

img_1955

 • Böckerna om Benny av Barbro Lindgren. Vi älskar ALLT med Barbro Lindgren (vem gör inte det?) och här har dessutom min favoritillustratör tecknat, nämligen Olof Landström. Win win! Vi har alla böckerna, Nämen Benny, Jamen Benny och Nöff nöff Benny.

img_1954

 • På tal om Olof Landström så har han och hans fru Lena Landström gjort böckerna om Bu och Bä. De går varma hemma hos oss! Så jäkla gulliga och Knut har dessutom gosedjuren så det är extra kul när han liksom kan sitta med dom i knät och läsa samtidigt. Bu och Bä får besök är den bästa tycker jag. På den där sommarfesten träffade jag även Lena och Olof och stod och överöste dom med kärlek halva kvällen bara för att de är så jäkla bra!

img_1953

 • Resan till Ugrilabrek av Thomas Tidholm. Det här är en bok jag läste mycket när jag var liten och jag älskar den så mycket så jag läser den för Knut trots att jag egentligen inte är så förtjust i bilderna (jag är SJUKT petig när det kommer till barnboksillustrationer) Den handlar om en morfar som försvinner och barnbarnen ska gå och hälsa på honom i Ugrilabrek. Måste alltid hålla mig från att inte börja störtgråta när de hittar morfar på andra sidan världen, bara för att det är så himla fint alltihop och sorgligt på samma gång. Knut brukar fråga om hans morfar också bor på andra sidan världen och det gör han ju och då måste jag svälja gråt igen.

9781326_tisdagprten_8571

 • Tisdagspiraterna av Daniel Edfeldt. Den här boken köpte jag på Erikshjälpen utan att ha en susning om vad det var men den visade sig vara hur bra som helst. Det handlar om en flicka som ska ta med sig sina pirater till dagis. Väldigt rolig!

img_1956

 • Det lilla huset av Barbro Lindgren och Eva Eriksson. De två ihop är en oslagbar kombo! Den här är för småsmå barn men Knut älskar den fortfarande trots att han egentligen växt ifrån den. Jag älskar den också för det syns så väl att huset ligger på Öland.

Min mamma är gammal förskolelärare och har alltid varit väldigt petig med vilka böcker vi fått läsa som små. De måste vara finurligt skrivna och ha fina bilder.
Nu har jag blivit precis likadan med Knuts böcker.
Tycker barnböcker säger så himla mycket om hur man blir som person, alltså vilka man gillade som liten.

När Knut blir lite större ser jag fram emot att kunna läsa mina favoriter som jag läste när jag var liten.
Böckerna om Metteborg tex.
Eller Vems lilla mössa flyger.
Och allra mest ser jag fram emot att kunna läsa om Sparvel. Åh Sparvel, gud vad jag älskade de böckerna! (läs också Bladen brinner, Världshemligt och jättehemligt)

En bubblare är såklart böckerna om Loranga, Mazarin och Dartanjang. Än är Knut för liten för att lyssna på dom böckerna, men det finns som film på Youtube och den går varm hemma hos oss! Rekommenderas varmt!
Alla de här böckerna är såklart skrivna av Barbro Lindgren, vem annars!?

 

8 Kommentarer

  • Jaaaa!!! Har redan bokat biljetter!

 1. Tips: En gris på dagis. Helt underbar.

 2. Jag kan tipsa om en ny podd som heter ”Bladen brinner” där Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck tipsar om barnböcker. Barbro Lindgren är med i första avsnittet!

 3. Jag tycker det fattas några på listan 🙂

  Puss
  Alex

 4. Men…att du inte har med grymma svägerskan i bokhögen!?! Hennes illustrationer (och nu egna bok!) är ju super!

  • Men jag har ju inte hunnit varken se eller läsa den än! Annars skulle jag såklart tipsa om den!

   • Ahaaa..trodde boken fanns ute redan. O nu läste jag att det va KNUTS bästa också, inte dina 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Emmalill Frank » Blog Archive » Barnböcker - […] inne på denna bloggen och läste vilka barnböcker hennes pojk […]

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...