Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Kontor vs Hemmakontor!

okt 29, 2013 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Nu när jag inom några månader ska flytta ut från kontoret i stan och packa ner alla pennor och papper och istället bunkra upp med allt material hemma i ateljén, så har det fått mig att tänka en hel del.
Vad är egentligen bäst, hemmakontor eller kontor i stan?
Jag älskar mitt kontor i stan, men älskade nästan ännu mer förut, när jag hyrde ett kontor i stan fast där jag ändå satt helt ensam. Här sitter jag ju med sex killar, vilket såklart också är jätteroligt, men det blir lite mer livat och jag kan behöva lugn och ro när jag ska skriva framförallt. Tecknande påverkas inte av stoj och prat, men just den skrivande biten kan bli lidande av att inte sitta ensam.
Som vanligt när jag har svårt att reda ut saker så skriver jag plus och minus listor, så det har jag gjort även denna gång:

+ på att hyra kontor i stan:

* Man får ”gå till jobbet” precis som alla andra. Det gör att man faktiskt får en himla massa mer gjort än man får annars.
* Man får arbetskollegor (beror ju lite på var man sitter dock) och har någon att dricka kaffe och prata lite med ibland.
* Man har nära till allt, lunchrestauranger, pappershandel och posten och sådär finns inom räckhåll.
* På kontoret jag hyr nu så får jag en jättebra dator som ingår sålänge jag sitter här, med största skärmen! Alldeles väldigt bra förmån.
* Det finns alltid någon att fråga om man kört fast eller behöver hjälp med något tekniskt.
* På detta kontor ingår frukost!
* Man får reda på lite mer vad som händer än om man sitter ensam. Nu får jag tex träffa människor jag aldrig skulle mött annars, får del av reklambyråns kontakter och får nys om frukostmöten och evenemang.
* Man slipper ha katterna mitt i vägen när man ska jobba.
* Man slipper se disk och dammtussar och det finns ingen distraherande TV.
* Uppkopplingen är alltid på topp.

– med att hyra kontor i stan:

* Det blir en extra utgift som man slipper om man sitter hemma.
* Det går en hel del pengar till bensin att åka till jobbet varje dag.
* Man måste ha lite mer disciplin och gå upp och klä på sig på morgonen (vilket också såklart kan vara en plus)
* Det är aldrig helt tyst. Jag älskar att jobba när det är  totalt knäpptyst.
* Man har inte tillgång till allt sitt material. Här har jag tex inga oljefärger och mina sygrejer har jag ju hemma.
* Man har ingen egen toalett.
* Det finns frestande affärer bara runt hörnet, man bränner betydligt mer pengar av att sitta och jobba i stan.
* Man måste ha matlåda, annars blir man ruinerad. Hemma kan man bara laga ihop något snabbt.
* Man kan inte sova middag.
* Man jobbar när man är på kontoret men kan aldrig jobba senare på kvällarna och nätterna (även detta kan såklart vara både plus och minus)
* Man slipper ”hänga-över-axeln-och-kolla-vad-jag-gör”-biten som jag hatar.
* Jag äter alldeles för mycket godis när det finns affär så nära.

Ja det va ungefär det jag kom på nu. Nu har jag ju inget val ett tag framöver förutom att vara hemma även om jag planerar att jobba en hel del även hemifrån. Men sen, hur jag ska göra då, det återstår att se.

IMG_2233

IMG_1154 (640x427)

IMG_0184

IMG_5407 (640x474)

elfa_btb_0551

IMG_9305

3 Kommentarer

  1. Ja det är svårt det där… Jag har kommit på att jag föredrar att jobba hemma faktiskt. Skönt när man har barn då man kan dela upp dagen på ett annat sätt än om man skall till jobbet 🙂 Plus också för att man inte har någon extra hyra. Men minus för att man inte träffar så mycket folk… Ja, man kan spekulera i all oändlighet….

    //Linnéa
    http://www.thewildrose.se

  2. Fråga ditt kontor om de kan fixa en tyst hörna eller ett tyst rum!

    • De rum som finns är redan upptagna tyvärr

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...