Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Köpenhamn, Himlen och Kreatima!

jan 28, 2019 | Teckningar | 2 Kommentarer

Nu kan jag äntligen berätta om vad jag gjorde i Köpenhamn!
Jag var ditbjuden av Faber-Castell, det superstora pennföretaget!
Så otroligt roligt!

Så jag satte mig på tåget, åkte 1:klass och kände mig som en superviktig jobb-person hehe.

Kom fram och möttes av himmelriket! Alltså såååå mycket pennor, kritor, torrpastell, akvarellpennor, kol och tuschpennor! Jag blev alldeles matt och var tvungen att gå runt och oohh-a en lång stund.

Sen drog dagen igång. De hade flugit in en expert från Tyskland som skulle lära mig allt om pennorna, hur de var tillverkade, varför de inte går av när man vässar och miljoner saker till.

På kvällen gick vi ut och åt middag och jag fick alltså prata engelska hela tiden. Så himla bra träning och ännu bättre eftersom den ena var dansk och den andra var tysk, så kändes det lite lättare.
Jag fick ett hotellrum på femtonde våningen!
När jag satt där, ensam på kvällen sen och blickade ut över Köpenhamn så kändes det som hela världen låg för mina fötter. Älskar den känslan, när det känns som precis allt är möjligt.
Fick nypa mig i armen över var jag faktiskt befinner mig i livet just nu.

Hade på mig min bästa ”jag-är-iväg-ensam-chill-tröja” jag fått av Rabén & Sjögren.
Fick en kommentar om vilken lyx det är att kunna bo själv på hotell när man har en så liten bebis och att jag har så mycket egentid. Det beror ju helt på att vi har lagt upp vårt liv så. Nu var ju inte det här en lyxig egentids resa utan jobb, men eftersom vi delar lika på föräldraledigheten gör det att jag kan åka iväg när det krävs och vice versa. Det underlättar också betydligt att jag inte ammar förstås, men även det är ju ett fritt val.

Nästa morgon var det dags för mer pennkunskap, så jag fick masa mig upp från min otroligt sköna hotellsäng (som jag dock knappt sov något i eftersom man ju såklart inte kan somna när man faktiskt får) Jag var supertrött och det kändes som min hjärna gick på högvarv. Är ovan att få så mycket information på en och samma gång. Brukar ju mest sitta i min ensamhet och teckna. Försökte pigga upp mig med färg.

Efter några timmar på kontoret var vi klara och det bästa hände, de sa: -Förresten, du får ju ta vad du vill här, det är bara att plocka på sig!
Ehhh, JA TACK! Undrar om människor som inte tecknar förstår hur en sådan mening känns, ungefär som de där tävlingarna som fanns när jag var liten när man kunde vinna att få gå in i en leksaksaffär, plocka på sig allt man kunde på fem minuter och sen få det. Så kändes det!
Jag tog material tills jag skämdes och sen tog jag lite till!

Tur att jag hade med mig nästan tom väska när jag kom!

När vi var klara för dagen blev jag avsläppt inne i stan och fick några timmar av shopping. Dock hade jag ju som sagt med mig världens tyngsta väska så blev inte så mycket handlat, men lite iallafall.

Såååå, summa summarum av den här resan var alltså att lära mig mer om just Faber-Castell´s pennor, för den 9 Februari kommer jag sitta i Kreatimas butik i Stockholm och teckna, mellan 12-16 på lördagen. Då är det såklart fritt fram för dom som vill att komma dit och se hur jag göra mina porträtt, ställa frågor och känna på alla pennor.
Kom vettja!
Som ni vet är jag ju en väldigt folkskygg person så passa på, det är ett unikt tillfälle haha!
Hoppas vi ses!

2 Kommentarer

  1. Åh va lyxigt att komma iväg. Båda mina barn har VÄGRAT flaska. Båda två, likadant! Blir tokig. Första bruden ammade tills hon va 20 månader (åt ingen mat heller så hon får näringsdryck på recept) och nu gör lillasyster samma sak. Blir tokig. Vi har testat alla flaskor på marknaden, all burkmat, egenlagad, plockmat osv. Inte ens frukt är gott. Lillasyster är nu 8 månader. Vill ha min frihet ????. Varför mina barn inte äter är ett mysterium. ????

    • Ja det kan ju vara lite lurigt det där. Båda mina har ju börjat med flaska redan på BB så de har inte haft så mycket val mer än att lära sig haha!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...