Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Latebloomers Bookclub & Ester Blenda Nordström!

jun 24, 2019 | Tankar och Vardag | 1 kommentar


Igår hoppade hela vår fantastiska bokklubb Latebloomers Bookclub in i bilen för att åka mot Skarhults slott och utställningen om Ester Blenda Nordström! Vi läste boken Ett jävla solsken och gav den toppbetyg (LÄS DEN!!) så när min mamma tipsade om att den här utställningen fanns, så reste vi dit!


Men först mat i källaren på slottet. Vår bokklubb har nu funnits i lite mer än tre år (tror jag det är nu) och vi får alltid en massa påhopp om att vi inte läser utan bara dricker vin. Vilket såklart är dumheter, vi har till och med protokoll! Fast vi gillar vin också.


Kaffe på slottsterassen efter maten. Trädgårdsgoals.


Älskar den här bokklubben så orimligt mycket! Vi är väldigt olika och det är liksom det som är hela tjusningen. Vi ses ungefär varannan månad, oftast hos någon av oss, vi har alltid hämtmat så det inte ska bli någon press att laga mat och vi läser inga böcker om Sci-Fi.


Efter maten och kaffet gick vi till utställningen om Ester Blenda (hade jag fått en dotter hade jag döpt henne till det!) Vi hade guidad visning och kände oss oerhört kulturella, men jädrar vad bra det var!


Jag känner mig så inspirerad av henne. Så modig och tuff, som vågade gå sin egen väg trots en massa män som försökte stoppa henne. Snälla, lova att ni läser boken!


Efteråt kikade vi runt i slottet. Flådigt sovrum.


Hej hej från tjej på slott.


In i bilen igen för nu var vi hungriga. Vi åkte till Höganäs och åt på Garage. Mmmmmmm, flott!


Könsneutral toalett.

Herregud så många bra kvinnor jag omger mig med nuförtiden!


Om man ändå är i Höganäs, solen skiner och livet är rätt jäkla gött, så vill man ju helst inte åka hem. Så vi lät bli och gick ner till hamnen istället.


Helt klart rätt beslut.

En bättre söndag, döper jag den här bilden till.


När jag är på sådana här fina ställen tänker jag alltid varför i hela fridens namn jag bor där jag bor, när man kan bo såhär!

Efter en stund gav halva gänget upp och åkte hemåt igen. Men vi tappra själar stannade kvar och plågades av denna ljuvliga utsikt.


Kom på att det nog var bäst om vi flyttade hit allihop.


Viktigt att behålla skärpan på rätt grejer, det är sen gammalt.


Motvilligt gav vi upp och körde mot Värnamo igen.


Tack för en magisk dag älskade bokklubb. Nästa gång åker vi iväg lite längre!

1 kommentar

  1. Älskade Ett jävla solsken! Och vill ha en likadan bokklubb. Den fattas mig.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...