Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Låtom Oss Fröjdas i Ungdomens Vår!

jun 13, 2013 | Tankar och Vardag | 11 Kommentarer

När jag var ung:

– Var ”bubbelskor” högst upp på min önskelista (de va vita med en klack som såg ut som en stor genomskinlig bubbla, försökte hitta bilder men lyckades inte tyvärr)
– Hade de allra snyggaste killarna spikes
– Skulle man ha Filippa K jeans med två knappar och inga bakfickor, helst i jeans och uppvikta
– Ansågs det väldigt snyggt att ha läppenna i vinrött och sen inget läppstift och vit eyeliner
– Eastpack ryggsäck i mörkblått var ett måste, eller en grön g-spot ryggsäck (vad är det för namn på ett märke?)
– Ett tag skulle man ha en luvtröja från Fruit of the Loom med en vanlig collegetröja ovanpå, såklart den också från samma märke. Måste varit varmt.
– Jazzbyxor. Jag hade så himla smala ben så jag hade dubbla långkalsonger under så de skulle sitta någorlunda tight.
– Buffaloskor. Som jag önskade mig det och när jag äntligen lyckades få ett par ”spice girls skor” så fanns dom bara i storlek 40, så jag köpte det (jag har 38 i vanliga fall) med mina 48 kilo och de skorna, såg jag ut ungefär som ett stort L.
– Adidasbyxor, gärna med knappar på sidan så man kunde dra av dom i ett enda ryck.
– Fila-skor, fila-trosor, fila-behå. Jag hade alltihop och visade mer än gärna behån bara för att folk skulle se att det minsann var Fila!
– Piercing i naveln.
– Rastaflätor. Det tjatade jag till mig av en pojkvän på den tiden, vi åkte till Stockholm i snöstorm bara för att jag skulle få de där jädra flätorna! Sen tog det nästan NIO timmar att göra dom och jag grät nog sex av de timmarna för att det gjorde så himla ont! Sen tog jag ur dom efter tre veckor. Såg bedrövlig ut bör tilläggas.
– Hembränt och fanta citron. Jag drack det en gång, högst upp i ett trapphus. Drack kanske tre klunkar och sen sprang jag hem för att allt kändes så stort och konstigt och inte alls som hemma hos mamma och pappa. Sen drack jag inte mer på flera år.
– Mobilen hade antenn som man fällde ut och den fick absolut inte plats i fickan. Jag hade en motorola.
– Man hade personsökare. Så himla sämst uppfinning. Någon vill dig nått fast du har ingen telefon så du kan inte ringa personen och fråga vad den vill. Jag fick en av pappa så han kunde ringa när maten var klar.
– Robyn-frisyr. Jag hade med mig skivomslaget till hennes första Cd till frisören. Nu ser jag nästan likadan ut i håret igen, det kanske är någon slags cykel?
– Piggelin kostade 4 kronor och en Magnus kostade 12. Det var tider det.
– Två ljusa slingor i luggen, gärna lite gulaktiga och resten mörkt.
– Om man var riktigt frän, så rakade man bort ögonbrynen och målade dit två streck. Så fräsig var dock aldrig jag.

11 Kommentarer

 1. String också! Och man skulle kasa ner byxorna (alternativt dra upp stringen) så att ”triangeln” där bak syntes. Haha!
  Just det är med läppennan och vita eyelinern. Jösses vad snygg man var. Host host.
  På mina studentbilder har jag dessutom så mycket concealer att jag ser ut som en omvänt tvättbjörn. Sen när behöver en 18-åring concealer liksom…

 2. Ååå, det är så sant! I min lilla stad skulle man ha JC-väska. Den man fick på köpet om man handlade för massa pengar hos dom (eller betalade dyrt för).

  • JA men ÅH JC-väskan, haha fast inte så konstigt att den slog igenom fanns inte så många butiker (läs en) att handla på. Kanske delade vi stad?

 3. Ja fy, det var tider det!! 😉 de där jä-la fila-skorna som syntes på varje foto i skolkatalogen. Minns även de uppblåsbara ryggsäckarna! Och att man skulle ha en hårslinga hängandes i ansiktet med resten av håret uppsatt, vilka idéer!

 4. Haha! Japp alla de där sakerna var verkligen ascoola och gick inte leva utan. Jag ser den där Eastpack ryggan framför mej och känner fortfarande hur snygg man tyckte att den var =) Lycka när man äntligen hade råd haha!

 5. Underbar lista som gav många flashbacks! 🙂

 6. När jag var liten (11-12) så var jag hip-hopare. Alltså, med det menar jag ju då inte att jag lyssnade på eller utövade denna musikart, men jag hade gigantiska baggy byxor, en lika gigantisk hoodie med nån form av symbol på och sneakers. Och så skulle man ha keps med nån amerikansk sport-logga på (tror jag hade Los Angeles Kings) men man skulle bara ha den fäst vid en av bälteshällorna i brallorna. That was the shit. Var nog ganska gullig faktiskt. 😀 Fast det är mycket möjligt att jag hade jazzbyxor och magtröja på mellanstadiediscona…

 7. Den där listan, BÄST!
  Jag är upvuxen på Island men nästan allt från listan känner jag igen…Fila skorna check, Buffalo skor check, adidas byxur med knappar check, luvtröjan och en annan över CHECK(också skulle tröjan vara inn och ut…varfööör?), läppenna och vit eyeliner check….

  Growing up in the 90´s altså, det var ju bara the shit haha

  Sköt om dig fina Anna

  Kram Heida (insta: heidahoblyn)

 8. Nostalgi!
  Har upplevt både buffaloskor, två vita slingor i håret, rastafläter, killar med spikes, adidasbyxer, jazzbyxer, (or?) Fila och mobiltelefon med antenn.

  Måste beklaga att jag även då var för knubbig för Robyn frisyr, men ”do you really want me” har spelats högt i mitt 90tals rum medan jag smått hyste hatkänslor mot alla de som faktiskt så bra ut hennes frisyr.
  Tack ANNA, för denna lilla notalgitripp!

 9. Hahahaha, vilken nostalgiöverdos! Och jag vet precis vilka du menar med bubbelskorna! 😀

 10. Ja herregud, det märks att vi har vuxit upp på precis samma tid. Intressant dock att ungdoms ’trenderna’ var så pass lika på båda sidorna Östersjön, eftersom jag nämligen vuxit upp i Österbotten i Finland. Minns också dom där förbannade jazzbyxorna, men mitt problem var snarare att jag är så lång så det aldrig fanns ett par som var långa nog. Så inte nog med att dom var fula, dom var även för korta. Hade ni någonsin fenomenet kort kjol (eller kort sarong funkade också) över jazzbyxor? Helt idiotiskt, byxor OCH kjol?!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...