Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Lilla Frökens Fräknar!

apr 15, 2013 | Tankar och Vardag | 10 Kommentarer

bild (2)

IMG_1341 (486x640)

IMG_5294 (535x640)

IMG_5658 (640x427)

Vet ni, vår älskade lilla Fröken ska få små fräknar!
Vi har tänkt att hon skulle få en kull med kattungar innan vi ”fixade till” henne och hon har suttit på vår gräsmatta och skrikit och gormat efter en villig kille, men ingen har dykt upp.
Sen skulle vi på semester och lånade ut henne till min jobbcoach som också bor på landet, men åt andra hållet och vips, låg det en stor röd katt där på deras trappa och uppvaktade vår lilla Fröken.
Tydligen fattade de tycke för varann för nu är hon alldeles rund om magen!
Så snart, om sisådär tre-fyra veckor, dyker förhoppningsvis de små fräknarna upp! Som jag längtar!

10 Kommentarer

 1. Men åååh så mysigt! Hoppas på mycket foton när småttingarna kommer 😉

 2. Åh, mysigt med kattungar! Ser fram emot bilderna på de små sen.

 3. Å så kul! Grattis till Fröken och till er! 😀

 4. Åh, kattungar är ju det bästa! Va mysigt =)

  • Ja visst är det!! Vill ni ha en? Ja, klart ni vill!

 5. Hm, kattungar är ju mysigt, men som volontär på katthem sticker sådana här ”hoppsan”-kullar i ögonen. Men se till att läsa på ordentligt INNAN hon föder. hon bör inte vara utekatt när ungarna är födda, hon kan bli dräktig igen direkt och det är slitigt som sjutton för stackarn! De måste enligt lag stanna hos mamman tills de är 12 veckor, se till att vaccinera dem innan de flyttar och ni måste vara hemma när hon beräknas föda, mycket kan gå fel. Kolla upp närliggande veterinärers öppettider i förväg.

  Kolla in på t.ex. katter.ifokus.se för ytterligare fakta. Och lycka till, förstås, det är jättemysigt med kattungar!

  • Skulle inte kalla det en ”hoppsan” kull eftersom vi VILLE ha kattungar!
   Jag har tagit alla tidigare katter från katthem så jag vet vd som gäller, vi håller noga koll på henne så allt ska nog gå bra!
   Plus att vi ser till att alla kattungarna hamnar i bra hem sen, inte hos vem som helst!

   • I och med att inga tester är gjorda, förmodar jag, och pappan är en random katt använder jag det begreppet.

    • Jaha okej, trodde det var ”hoppsan” som i människosammanhang 😉
     Men vi ska hålla bra koll, I promise!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...