Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Lilla Matlistan!

apr 29, 2017 | Tankar och Vardag | 4 Kommentarer

img_2075

Jag är ingen matperson. Ogillar att lägga mycket pengar på dyra restauranger (vill bara lägga pengar på saker som liksom finns kvar….det gör ju inte mat) jag hatar att följa recept, avskyr att handla mat och jag tycker liksom mat är så himla överskattat.
Jag äter för att bli mätt, för att slippa vara hungrig. That´s it. Såklart jag gillar god mat, det gör ju alla, men jag skulle precis lika gärna kunna äta färdiga köttbullar och snabbmakaroner any day of the week. Att äta samma mat varje dag rör mig inte det minsta, bara det går fort och är snabbt överstökat så är jag nöjd.
Det ABSOLUT värsta jag vet är när jag får feeling och börjar laga mat och någon (läs Emil) lägger sig i. Då liksom dör hela upplevelsen och jag vill aldrig laga mat mer.

Hittade en lista hos Flora på mat hon inte gillar, här kommer listan med mina sämsta:

???? Kalles kaviar

Hur kan någon människa stoppa detta i sin mun?! Det smakar ju smutsig tält-snopp som inte duschat på flera dagar! Aldrig att jag äter kaviar! Dock älskar jag rom, men det är ta mig tusan inte samma sak!

???? Krossade tomater

Det här är den menlösaste smak jag vet. Pasta med krossade tomater. Urk. Det smakar ju bara vattnigt och äckligt och nej. Tomater ska vara tomater i sin allra ädlaste form, alla varianter på tomater utom just tomater är rätt äckligt.

????Mörk choklad

Varför gör man ens mörk choklad när alla tycker ljus är godast? Det är bara viktigpettrar som gillar mörk choklad ”en liten bit till kaffet” bara för att det är tuffare att säga än att man helst bara klämmer i sig en hel marabouchokladkaka i soffan.

???? Chips

Jag har aldrig förstått tjusningen med chips. Det är okej, absolut, men skulle aldrig köpa hem det.

???? Rödbetor

Weird konsistens, underlig smak och ja, allting är konstigt med den här ”maträtten”.

???? Chevré

Smakar så mycket får att det krullar sig på tungan. Utan tvekan det äckligaste jag vet, näst efter kaviar då. Smutssnopp är alltid värre än får.

???? Salta pinnar

Är det någon i hela världen som faktiskt gillar det, alltså som utbrister ”ååååh salta pinnar!”?

????  Koriander

Här äter man mat i godan ro och tror att någon lagt på lite normal persilja, men icke! Istället ligger det parfym förklädd till grönsak och lurar i maten. BLÄ!

???? Soyakorv

Jag vet inte om det är meningen att det ska smaka som vanlig korv eller inte, i vilket fall som helst så gör det inte det. Min mun gillar inte mat som ser ut att smaka på ett sätt och sen luras och smakar något helt annat. Rätt ska va rätt.

IMG_0510

4 Kommentarer

  1. Haha alltså så himla roliga svar, log flera gånger när jag läste!

    (ps. Enda rimliga användningsområdet för salta pinnar är att doppa dem i nutella och äta som snacks. Japp. )

  2. Haha kan hålla med om mycket men absolut inte sojakorv. Vart på grisen/kon hittar man en korv? Ingenstans, så korv kan vara likaväl vara vegetarisk som fylld med kött.

  3. Haha! Älskar detta. Jag tycker du fick med många tråkiga grejer men hallå, chips?! Skulle kunna äta det varje dag. Tyvärr. Mörk choklad är verkligen totalt obegripligt att folk köper. Och konsistensen på sojakorv är ju vidrig. Yuck! Kaviar har jag inte ätit på tjugo år men blev inte direkt sugen på att testa igen efter denna beskrivning… :p

  4. Hahaha, vilken rolig lista ????????????! Jag håller med dig om allt- förutom att pepparchips ( bara pepparchips)faktiskt är bland de godaste snacks som finns!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...