Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Listan Om Sommaren!

apr 24, 2017 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Lånade en lista om semester och sommar från Elsa Billgren, för nu tänker jag snart börja räkna ner mot årets sommar (trots att det är iskallt och jag fortfarande har min vinterjacka på mig)

Vad ska du göra på din semester?
– Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska vara ledig fyra eller fem veckor. Förra året hade jag fem och tyckte nästan det var lite för länge, jag börjar alltid längta efter jobbet, vardag och rutiner hyffsat fort. Men fördelen med att vara egenföretagare är ju att jag kan ta det lite som det kommer.
Vi har i alla fall bokat in Astrid Lindgrens värld (äntligen!) och hyrt ett så himla fint litet hus på Öland en vecka! Jag hoppas att mamma kommer förbi och hälsar på oss några dagar när vi är där. Hon är lika Ölandstokig som jag nämligen. Sen är Karlstad ett måste på sommaren, så dit ska vi absolut åka! Sen kanske någon dagsutflykt till Höganäs och Mölle. Det finns så mycket fina sommarställen ”nära” oss.

img_1762 img_1734

Ska du åka någonstans?
– Ja fast jag ska bara stanna inom Sverige. Sverige är ju utan tvekan som bäst på sommaren så kan inte för mitt liv förstå varför man väljer att åka härifrån då! Jag hoppas istället på en utlandssemester i november sen, när det VERKLIGEN behövs.

Hur länge ska du vara ledig?
– Vi får se som sagt, men mellan 4-5 veckor, kanske smygjobbar lite emellanåt.

Vad vill du verkligen hinna med?
– Vila. Det här blir första semestern där det känns som jag faktiskt kommer kunna slappna av. Speciellt då vi hyrde huset på Öland med superstor trädgård. Då slipper jag oroa mig för andra människor, att Knut försvinner bland husvagnarna eller nått. Jag kan bara ligga i gräset och kolla på när han leker. Min idealiska semester med andra ord.

IMG_1538 IMG_1020 IMG_1012

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
– Känna mig tvingad att vara ute fast jag egentligen helst vill sitta inne. Varje sommars dilemma. Sen är det ju vardag även fast man är på semester, så någon måste laga mat och diska likförbannat..

Vad ser du mest fram emot?
– Astrid Lindgrens värld. Har aldrig varit där och varit så sjukt peppad i flera år. Jag hoppas verkligen Knut kommer älska det, men så frälst han är i Pippi och Emil så har jag svårt att tro annat.

Vad kan gå fel?
– Den livsfarliga hypen. Att man  har så stora förväntningar på något att man helt glömt bort allt det där andra som kan hända. Att Knut kanske inte alls tycker det är kul, att det är för mycket folk, att man inte ser någonting för alla människor. Ja allt sånt där…..

IMG_0987 IMG_1386 IMG_1360

Vem kommer du vara mest med?
– Emil, Knut och förhoppningsvis min mamma.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
– Mat och boende kan jag tro. När man är ute och far blir det ju alltid att man äter ute, så då går det ju en hel del pengar. Fördelen med stuga är i alla fall att man kan laga mycket mat själv (och slipper göra det på ett triangakök)

Vad kommer du köpa inför semestern?
–  Måste köpa nya shorts till Knut. Han har bara ett enda par. Sen drömmer jag om en ny bikini men är noll sugen på att prova någon just nu, eftersom jag är genomskinlig och ser lite ut som en manet när jag är naken.

IMG_2542 sand4 altan

Kommer du använda det?
– Jag är ju en badkruka av rang så det är inte alls säkert att jag kommer bada i min nya bikini. Men jag kan ju alltid ligga i en solstol på tomten (där ingen ser) i den. Så då kan man väl nästan säga att den kommer bli använd..

Kommer du bli brun?
– Ja det tror jag. Jag är som en kameleont, kritvit på vintern och ganska brun på sommaren. Speciellt får jag alltid väldigt bruna händer.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?
– Andas. Sen försöker jag alltid påminna mig själv om att suga in varje tillfälle ordentligt, så jag kan spara det till regniga novemberdagar sen. Sen ska jag komma ihåg att ta mycket foton också, trots att det är jobbigt att släpa med sig kameran så är det så värt det efteråt.

IMG_7072

IMG_7260 IMG_7235

Vad kommer du äta?
– Min favoritsommarmat är (håll i er nu) fiskpinnar, färskpotatis och gräddfil med massor av gräslök. Det här var mitt alternativ när mina föräldrar åt sill när jag var liten och det är fortfarande det godaste jag vet! Jag och min bästa kompis äter fortfarande det här varje gång vi ses på sommaren. Sen räknar jag med en hel del högrevsburgare eftersom Emil älskar att laga mat i vårt utekök och om han får bestämma, blir det alltid högrevsburgare (inte mig emot!)

Vad kommer du dricka?
– Rosé på min fasters altan, iskall prosecco och förhoppningsvis en hel del vatten.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?
– Att den inte kommer bli så flängig som den förra. Att Knut är i den absolut bästa åldern nu och jag liksom bara vill stanna tiden för att han är så jäkla underbar med sina funderingar och stora tankar om livet. Jag tror helt ärligt att det här kommer bli den bästa sommaren i mitt liv!

IMG_1361

img_1726 kök9

Vad kommer du ha på dig?
– Kaftan! Min plan är att ha på mig kaftan alla dagar hela sommaren, det är därför jag har bunkrat upp med så många! Jag tänker matcha dom med mina nya sandaler jag köpte i Köpenhamn och kanske en stråhatt om det kniper.

Hur kommer du att göra dig illa?
– Jag kommer få skavsår. Jag får alltid skavsår. Det räcker med att titta på ett par nya skor så får jag det. Sen får jag säkert ett getingstick eller två, det hör ju liksom till. Förhoppningsvis inget värre än så.

Vad oroar du dig för?
– Faktiskt väldigt lite. För en gångs skull. Jag är en väldigt orolig själ men denna gången känns faktiskt läget under kontroll. Jag hoppas bara att det ska vara fint väder också, det är ju liksom lite roligare då.

forgoodluck IMG_6877

Vad kommer bli extra speciellt i år?
– Att Knut är med mer och jag kan se tjusningen i det och inte bara oroa mig för hur det ska gå hela tiden. Att vi ska stanna på Öland så länge den här gången. Tror på riktigt jag kommer gråta när vi åker därifrån.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
– Förhoppningsvis som lugn och fin. Jag kräver inget extra, bara att vi får ha det lugnt och skönt och att alla är glada och nöjda. Det tror jag på i år.

IMG_4915 (581x800)

2 Kommentarer

  1. Shortstips till Knut: Om han är på väg att växa ur byxor på längden som fortfarande sitter bra upptill kan en fundera på att klippa av dem. Sen har ju Knut överlag så fina kläder så det kanske är mer värt att sälja vidare. Men om det plötsligt skulle bli varmt och det inte finns ork att shoppa kan det vara ett sätt att få behålla byxorna lite längre.

  2. Alltså Anna, har nu testat trosor ovanpå strumpbyxor, GENIALT! Tack för tipset!!!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...