Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Livet Alltså!

jan 6, 2013 | Tankar och Vardag | 49 Kommentarer

Nu har min pappa varit borta i tre dagar.
Tre dagar då det känts som jag haft en plastpåse över huvudet, inte kunnat tänka, inte kunnat reagera, inte kunnat andas.
Det känns som jag stängt av hela nervsystemet, att kroppen slocknat.

Jag tänker på hur det blir när jag kommer hem, att jag bara vill slänga ut alltihop och börja om. Måla om alla saker, byta färg på väggarna och fylla varenda rum med tulpaner och låtsas att den här helvetesvintern är över och aldrig kommer tillbaka.
Att det blir vår till slut.

Samma dag som min pappa dog så fick jag svar på ett mail jag skickat iväg några dagar tidigare.
Ett mail jag skickade i jakten på något nytt och okänt, en desperation över att behöva gå tillbaka till en vardag utan pappa. Något som skulle förändra mitt liv.
Jag skickade in en ansökan till drömjobbet och nu, nu hade jag fått svar.

På torsdag tar jag tåget till Stockholm och på fredag ska jag på intervju. Det känns overkligt. Hela mitt liv är overkligt just nu.
Både på den bra och den dåliga sidan.
Kanske är det här hålet i platspåsen över huvudet som gör att jag fortfarande får luft?

Hade pappa varit här nu hade han varit den första jag hade berättat det här för, om intervjun och mailet.
Han hade sagt: Perfekt, så ska dom tas! 

Så hade han sagt och sen hade ha hållit tummarna för mig på samma sätt som han alltid gjort. Mina fina starka modiga pappa.
Nu håller han tummarna i himlen och hejar på mig allt vad han kan.
Det känner jag i magen.

49 Kommentarer

 1. Allt låter dumt som jag börjar skriva, men kontentan av det jag vill säga är världens största beklagar & ett ännu större lycka till!

 2. Hej Anna! Jag har inte kommenterat här förut men jag tycker så mycket om din blogg och dina bilder. Ville bara säga hur ledsamt det är att din pappa, som verkligen verkar vara världens finaste har gått bort. Jag blev så rörd av det du skriver om hur du kan höra hans röst inom dig, vad han skulle ha sagt till dig. Själv har jag haft min farmor med mig sedan 2005, kan känna hennes hand i min ibland. Sköt om dig. Kram. Mimmi

 3. Hej Anna

  Jag håller också tummarna för dig! Hoppas det blir som du vill med jobbet. Lycka till. Styrka till dig.

  //Stina

 4. GO GO GO! Anna jag hejjar och hurrar på dig!
  Du är STARK och klarar allt! Tänker på dig!!
  KRAAAAAAAM / Lisa

 5. Vad fantastiskt att du orkar ta ett initiativ till förändring, till förbättring, när allt är som allra, allra mörkast. Riktigt bra pappor skapar döttrar som orkar sånt. Kram

  • <3!!

 6. Stort lycka till!

 7. Beklagar sorgen. Du skriver så fint Anna. Pepp och styrka till dig som har världsfinaste bloggen och verkar vara världsfinaste personen!

 8. Vi är fler som hejar!

 9. Lycka till! Jag håller också tummarna.

 10. Livet är förunderligt. Vi får och det tas ifrån oss. De senaste veckorna har jag gråtit med dig. Hoppas nu att jag framöver får glädjas med dig också. Lycka till på intervjun!

 11. Du skriver så fint och berörande! Lycka till Anna! Jag tror på dig, du är så duktig!

  Kram

 12. Åh Anna, jag är så ledsen för din skull!
  Hoppas verkligen att intervjun går din väg och att jobbet är ditt!

 13. Styrkekramar. Jag håller mina tummar för dig.

 14. Håller tummarna!

 15. Stor stor kram till dig och din familj.
  Det kommer att vända och det kommer att bli ljust igen!
  Ta hand om varandra!!

  • Och jag håller självklart tummarna för dig på fredag!

 16. Jag håller också tummarna. Och tänker på dig.

  • Tack, hinner du ses på en kaffe kanske?

 17. Fyfan för att behöva tacklas med det här. Men HEJA DIG och LYCKA TILL till nya jobbet! KRAM!

 18. Jag håller också tummarna för dig.

 19. Åh vad hemskt!! Men en tröst i sorgen är att han säkert har det bra där han är nu, ingen smärta eller oro! Och han kommer nog hälsa på er då och då, se till att ni har det bra <3
  Givetvis håller han tummarna för dig!!

 20. Jag hejar också! Heja!

 21. Jag tycker att du är fantastisk, ta dom med storm! Våren kommer snart. Är så ledsen för din skull, änskar jag kunde skriva nåt som kunde trösta iaf för en stund. Du kommer ta dom med storm, även jag håller tummarna och hejar på dig! Tack för all inspiration!

 22. Heja Starka ANNA!

 23. Håller tummarna för dig
  Kram

 24. Jag beklagar verkligen din förlust. Jag håller också tummarna för dig, lycka till på fredag, jag tror att det kommer gå jättebra! Om du har tid över i Stockholm har jag massa trevliga tips på vad man kan hitta på! Säg bara till i så fall!

 25. Fina, fina Anna. <3
  Jag tänker på dig.

 26. Klart han håller tummarna och peppar i himlen. Lycka till med intervjun.

 27. Hej Anna. All styrka till dig! Du är så modig <3 från Mimmi

 28. Beklagar sorgen! Styrkekramar

 29. Jag tänker på dig. När man känner sig som svagast kan det vara svårt att höra att man är stark. Men jag tycker du visar oerhörd styrka och ett stort mod. Tack för du berättar. Grattis till intervjun. Jag håller tummarna!

 30. Beklagar verkligen om din pappa, det är så sorgligt. Det är så orättvist när någon rycks bort i förtid.
  Men grattis till den nya intervjun. Hoppas det går bra för dig, det förtjänar du!

 31. Vill bara säga: heja dig! Du kommer rocka sockorna av dem som intervjuar dig!

 32. så tråkigt alltså… stort lycka till på intervjun!

 33. Hej Anna! Jag förlorade min pappa för fyra år sedan. Jag saknar honom fortfarande varje dag, för han var den absolut bästa som fanns i min värld! Det som är positivt är att varje gång jag skulle vilja berätta något för honom, fråga vad han tycker och höra hans åsikter och tankar och funderingar om vad jag borde göra, eller när jag bara vill berätta något som jag är glad och förväntansfull över bara för att jag vet att han blir så glad för min skull, så har jag honom ändå kvar hos mig, inom mig, för jag vet precis vad han skulle säga till mig. Det är en stor tröst som gör livet lite lättare att fortsätta leva. Fortsätt bära honom med dig i ditt hjärta, så har du honom hos dig ändå, varje dag, i hela livet. Han skulle nog göra vad som helst för att få se ett leende hos dig igen, så försök att göra saker som gör dig lycklig, så blir även han glad igen för din skull! Stor kram!

 34. Det är just så, som du har upptäckt, att nu finns han alltid med dig, i dig. Närhelst du behöver hans stöd så kan du istället fråga dig själv ”vad skulle pappa sagt?” och du kommer veta svaret. Så väl känner du din pappa, så nära är han dig, så odödlig är han. Kram och kärlek

 35. Du lär ta dem med storm. Vår fina, starka och modiga Anna!!!

 36. Anna. Fina, fina Anna. Efter två veckor helt borta från internet går jag nästan först in på din blogg och får läsa det tråkigaste jag hade kunnat läsa. <3
  Kör hårt i Stockholm! VI bloggläsare är med dig hela vägen.

 37. Åh vad jobbigt för dig att han nu inte finns längre:( Men jag är imponerad av att du trots det klarar av att ta nya tag i livet – han skulle vara stolt över dig! Jättestort lycka till på intervjun! Du kommer klara det jättebra – både för din och för din pappas skull:)
  Och du, du skriver så underbart vackert, till och med nu när allt lär kännas nattsvart.

 38. Tappra Anna! Jag har själv förlorat min älskade mamma för 2 år sedan och kan ana vad du går igenom och jag vill bara säga att det faktiskt blir bättre. Det blir det – fast man inte tror det, och till slut minns man allt det goda och vackra och det onda och smärtsamma dyker bara upp ibland och allt mer sällan.
  Största kramen och lycka till på intervjun, det ska bli kul att höra hur det gått och vad det gäller!

 39. Hej Anna! Jag vet att inga ord kan dämpa din sorg och saknad efter din Pappa, helst skulle jag vilja ge dig en stor varm kram.

  Jag håller tummarna inför intervjun på fredag och önskar dig ett toppenbra 2013!

  Kram kram

 40. Beklagar att din pappa inte finns med dig på jorden längre. Säkert finns han med dig på andra sätt, det har du ju redan fått bevis för. Lycka till på intervjun!

 41. Bra gjort Anna! Skönt med något positivt i all skit du fått dras med. Du fixar det nog skall du se 🙂

 42. Jag är säker på att han håller tummarna! Och det där hålet i plastpåsen, det kommer bli större. Jag lovar!

 43. vad glad jag blir för din skull mitt i alltihopa! jättemycket lycka till och jag håller tummarna för att det ska gå bra:)

 44. Jag känner ju inte dig, men jag följer din blogg och efter de senaste inläggen har jag tänkt mycket på dig och din familj. Vill säga er att det BLIR ljusare.
  Och jag väntar på att få höra hur det går med intervjun.

 45. Tårar i ögonen igen. Såå fint skrivet. Och visst är det läskigt och härligt på samma gång med livets kringelikrokar.

 46. Vill bara skicka en stor kram och ett stort lycka till med jobbet!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...