Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Lucka Nummer 3: 10 egenskaper som jag gillar hos mig själv (och 10 som jag inte är superförtjust i)!

dec 5, 2016 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Jag vet, jag ligger redan efter i Emmas decemberutmaning, men här kommer i alla fall nummer tre i utmaningen, nämligen 10 bra saker med mig och 10 dåliga, shoot:

1: Självkännedom. Jag känner mig själv oerhört väl och vet precis vad jag gillar, vad jag är kapabel till och var mina gränser går. Det gör det lätt att var egenföretagare för jag är också väl medveten om mitt värde.
2. Kärleksfull. Även om jag kan ge sken av att vara rätt hård och tuff (vilket jag också är mot de allra flesta) så väger jag upp det med att överösa de jag gillar med kärlek. Säger ofta ´jag älskar dig´ och berättar hur glad jag är över att ha dig i mitt liv. Är speciellt bra på lovebombing-sms till mina vänner.
3. Målmedveten. När jag väl snöat in på nått så går jag all in (även om det bara varar för en kort stund) ska jag börja träna, ja då ska jag träna fem dagar i veckan. Ska jag kunna leva på tecknandet, ja då ser jag till att jag kan leva på tecknandet. Om det så är det sista jag gör.
4. Impulsiv. Jag är sannerligen en do:er av rang. Får jag en idé så vill jag göra det NU och släpper allt annat jag har i händerna. Ska jag sätta upp en tavelvägg så spikar jag tills det blir bra, mäta och planera och sånt är inte min melodi (japp, mina väggar har måååånga hål)
5. Självsäker. Jag vet att jag är superbra på mitt jobb och det har jag inga problem att berätta. Om en kund tex säger -Oj det var lite dyrt. Kan jag bara lugnt svara – Ja ta någon sämre då.
6. Snabb i käften. Jag har alltid svar på tal och har turen att detta svar alltid kommer väldigt snabbt så jag hinner slänga det i ansiktet på min motspelare. Det här är min bästa egenskap. Den har hjälpt mig enormt. Den är alldeles extra bra mot korkade äldre män i maktpositioner.
7. Uppstyrd. Jag gillar när det är ordning och reda (det här innebär inte bland saker, för där är jag sjukt slarvig) men när det kommer till jobb vill jag gärna pricka av listor, skriva ut strategier och planera hur jag ska lägga upp arbetet. Jag gillar inte när saker ändras för mycket eller känns flummiga. Jag vill ha raka rör så jag vet hur jag ska lösa uppgiften.
8.Fingerfärdig. Jag kan pillra ihop både barnkläder och sticka halsdukar, få till fina stilleben och göra mysiga rum.
9. Estetisk. Jag är bra på att se detaljer och kan föreställa mig ett rum eller ett resultat innan det är färdigt. Jag vet helt enkelt att det kommer bli bra innan jag ens har börjat för att jag har en så tydlig bild i huvudet. Jag vet precis hur färger spelar mot varann och kan sätta ihop oväntade kombinationer med lyckat resultat.
10. Snabb. Jag jobbar oerhört snabbt och om bara folk låter mig vara ifred och inte lägger sig i kan jag lätt teckna åtta färdiga bilder på en dag.

Sen kommer listan på mina sämre egenskaper då:

1. Slarvig. Jag är extremt slarvig. Jag lägger alla mina kläder i en hög, knör in dom i garderoben utan att vika och slänger alltid mina strumpor på fel ställen. Innan jag träffade Emil var jag extrem. Det såg ut som ett sånt där horder-hem när man kom hem till mig innan. Men nu har jag styrt upp mig lite i alla fall.
2. Otrevlig. Inte så att jag säger otrevliga saker, men jag är liksom off. Jag är inte direkt otrevlig, men väldigt långt från trevlig. Jag kan inte spela intresserad när jag inte är det. Kallprat är min värsta grej.
3. Skeptisk. Jag är skeptisk till alla nya människor tills de bevisat motsatsen. Jättedålig egenskap, jag vet. Men så är det.
4. Osäker. När det gäller mitt jobb så är jag tvärsäker, men på allt annat så är jag så himla osäker och behöver massvis med bekräftelse och får jag inte det grubblar jag och snöar in mig och tror till slut att alla hatar mig.
5. Feg. Jag gillar inte att prova nya grejer och är alltid väldigt rädd för att slå mig eller göra bort mig. Jag är en mes helt enkelt.
6. Obarnkär. Jag älskar min egen men har fortfarande väldigt svårt för andra barn. Vet liksom inte hur de fungerar riktigt (trots att jag har en egen!) och är ingen som vill hålla folks bebisar och sånt. Skulle typ aldrig våga vara barnvakt!
7. Dålig på stress. Jag har turen att nästan aldrig bli stressad av den enkla anledningen att jag brukar styra upp saker ganska noga så jag undviker stressen. Men när jag väl blir stressad så går jag typ in i väggen direkt och måste vara hemma och stirra i taket i flera dagar för att komma i balans igen.
8. Världens sämsta anställda. Jag är en sån som sjukskriver mig för att jag inte har lust att jobba, en sån som helst av allt bara fikar och går hem och sover på lunchen. Jag klarar helt enkelt inte av det faktum att jag inte får bestämma själv. Nu när jag är egen är jag aldrig hemma från jobbet och är oerhört flitig med mina uppgifter. Men det är en helt annan sak, eftersom det är mitt och bara mitt och ingen kan någonsin säga åt mig när jag får eller inte får dricka kaffe!
9. Lat. Jag är precis som min pappa. Jag tänker alltid att det här blir bra nog och det märker ingen om man går förbi snabbt. Tur jag inte är hantverkare för jag är en fuskare av rang när det kommer till förarbete och grundjobb. Jag kan ha en soffa med tre ben, luta upp den mot väggen och tänka att det där duger gott. Tills någon sätter sig i den….
10. Oekonomisk. Jag är superb på att bränna pengar. Innan Emil kom in i bilden och tvingade mig att pensionsspara och sånt där var jag helt hopplös. Jag är en sådan som fortfarande varje månad ser hyran som en oförutsedd utgift.

img_1729

 

2 Kommentarer

  1. Oj, älskade den om att du ser hyran som en ”oförutsedd utgift” varje månad … 😀

  2. Hehe nummer 2, 7, 8, 9 och 10 på mindre bra-listan hade kunnat handla om mig 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...