Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Måla om stugan!

aug 20, 2020 | Allmänt | 22 Kommentarer

Såhär ser vår stuga ut, dock lite mindre stökig utanför nu när Emil byggt klart uteduschen, men ja, ni fattar. Den är byggd 2010 så alltså hyffsat ny ändå. Det är inget fel på färgen, ändå vill jag måla om den för att känna lite mer att den är vår. Jag värderar så mycket i just att få välja färg.

Så, som den otroliga kreatör jag är så använde jag mig av paint (ehum) eftersom jag fortfarande inte kan hantera photoshop, men man förstår ju ändå tanken. Tog fram några olika färgalternativ.

Först ut, denna ljusgröngråa med brunröd dörr och vita knutar. Fin tycker jag, fast kanske lite väl romantisk? Helst hade man ju isåfall velat ha rött spröjs också men det går ju inte utan att byta fönster.

Alternativ två, grått med vita knutar och röd dörr. Klassisk och ganska tjusigt i sin enkelhet. (tänk gula utemöbler till)

Alternativ nummer 3, mörkgrönt med knutar i samma färg som huset och roströd dörr. Tror att jag gillar detta alternativ bäst, att det smälter in med skogen.
Gjorde en gul variant också men den glömde jag visst spara ner.

Sååå, vilken tycker ni är finast?

22 Kommentarer

 1. Sista! 🙂

  • Håller med dig!

  • Första eller sista, får lite 70 tals känsla /nutid. Vad mysig stuga ni har, lyckost!

 2. Gillar 1 och 3 lika mycket.

  • Ja skitsvårt ju!

 3. Helt klart sista!

  • Tror det blir bäst också, mot trädetaljer sen (uteduschen är trären och sen tänkte vi bygga pergola också)

 4. Alternativ tre var urtjusigt!

  • Ja det känns mest modernt och passar stugan!

 5. Sista tycker jag också var bäst, framförallt tycker jag att första alternativet skar sig mot den grönskande omgivningen. Den sista smälter in mer, som du skrev.

  • Ja men hade nog valt en lite mindre grön nyans, mer åt grågrön, men jag håller med dig om sista alternativet!

 6. Gillar nr 1 mest 🙂

  • Den är gulligast!

   • Sista förslaget var så snyggt!

 7. Går mot strömmen och säger 2:an! Älskar dörren, hade varit supercoolt med gula möbler till! ??

 8. Mörk grönt! Passar in i naturen

 9. Sista ser mycket snygg ut, med knutar och fönsterfoder i samma kulör! Är det möjligtvis ncs 6010-g30y?

  • Har inte bestämt nån exakt kulör än

 10. För mig är det solklart med sista, jättefin färgkombination! En tanke, kan du måla om fönsterkarmen till samma färg som huset (få bort det vita) så blir det ändå mer enhetligt med dörren. Det vita sticker ut och stör ögat lite när allt annat blir lite murrigare. Men oavsett det vita så är nr 3 min favorti. 🙂

  • Nja jag tror inte det går då de är i aluminium eller vad det nu är gjorda i.

   • Det kan vara värt att kolla upp om du själv tycker att det vore intressant.
    Det är sånt här som gör mig irriterad med modern byggteknik. Det kallas underhållsfritt men det är egentligen en omskrivning för att det inte går att underhålla/förändra…! Ett träfönster hade du kunnat måla om hur lätt som helst.
    Vi går i fönsterbytar-tankar här hemma och vi kan väl säga att jag och maken står i varsin ringhörna just nu.

 11. Grattis till din fantastiska sommarstuga och tack för att vi får följa med via sociala medier! Jag tycker den första, men jag vet att oavsett vad du väljer så kommer det bli bra! ?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...