Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Måndagstankar!

jan 28, 2013 | Tankar och Vardag | 4 Kommentarer

172403491955550777_4LqstZsp_c

På måndagar får man gå igenom den kommande veckan, min vecka ser ut ungefär såhär:

– Idag är det måndag, då jobbar jag ändå till 18 för Emil har fått träningsdille och då måste jag snällt vänta tills han tränat klart (jo det är sant, jag har inget körkort så jag är fast i stan tills han är klar) sen blir det kväll och då ska vi titta på familjen annorlunda och livet på landet!

– Tisdag, då ska jag få en leverans med necessärer till kontoret så ni kan börja beställa då om ni vill, men mer om det imorgon!
Jag ska även gå på loppis och springa förbi färgaffären och köpa färg och en ny målarduk. På förmiddagen har jag möte med min coach och sen ska jag till psykologen (jag fegade ur och avbokade sist)
På kvällen ska jag fixa det sista på min nya pall i köket, återkommer med bilder på det.

– Onsdag, då tänkte jag vara hemma hela dagen, måla om det där skåpet jag tjatat om i evigheter nu och börja på en ny oljemålning. Har fått en sån himla inspiration på sista tiden! Då gäller det att passa på.

– Torsdag, då åker vi upp till Karlstad och kramar på mamma och förbereder oss för den västa dagen.

– Fredag och pappas begravning. Den här dagen bävar jag för men jag tror det kommer kännas bra sen efteråt när det är gjort och man får ett ordetligt avslut. Fast ändå, hemskaste dagen!

– Helgen spenderas i Karlstad med familjen, då ska jag krama på min mamma så mycket så hon blir alldeles blå!

Förresten, här är lite tips på vad man kan göra när livet känns för jävligt:

– Dricka vin med sin familj och älta och prata och förstå och höra ihop, det tänkte jag försöka hinna med i eftermiddag.
– Måla om något. Man kan inte vara ledsen med pastelliga stolar eller färgglada skåp! (tips om man bor i hyresrätt och inte får måla om köksluckorna, klä in hyllorna i skåpen med fina tapeter!)
– Gör om på din blogg! Det är en riktig humörshöjare! Bästa Helene hjälper mig med allt som har med bloggen att göra och som ni ser på högersidan (var tvungen att tänka efter, för håll i er nu, jag kan inte höger och vänster!) så finns det nya fina ikoner att klicka på för att komma till kategorierna!
– Färgglada strumbyxor i 100 den som aldrig går sönder!
– Köpa GB´s tresmaks glass med päron, vanilj och jordgubb och sen dränka det i odense nougatsås! Yummi! (för att återknyta till de där extra kilona som kan va bra att ha)
– Lyssna på Bob Dylans låt I want you jättehögt på LP!

 

(bild från min pinterest)

4 Kommentarer

  1. färgglada strumpbyxor blir man glad av. men var hittar du dom i 100 den o som aldrig går sönder?

  2. Bloggen är verkligen fin. Jag gillar de runda etikett-ikonerna. Vet du, i helgen slötittade jag på ”Zookeeper” och kunde knappt koncentrera mig på handlingen för jag kunde bara tänka på hur lik du är Leslie Bibb. Har du hört det förr?

    Skickar dig en styrkekram för att orka med den hemska dagen. Hoppas att det blir bra. Kram från Östergötland.

  3. Förstår att du bävar inför fredagen, men hur hemskt det än är att begrava någon man älskar så är det ändå en fin stund som ger en annan inre ro. Vissa säger att det känns som ett avslut, men för mig har det mer varit som ett avstamp – det är fortfarande jobbigt, man sörjer fortfarande, men man befinner sig inte längre lika mycket i limbo… En till styrkekram, den här gången från Kanada.

  4. Hoppas du får mod att gå till psykologen, för det hjälper verkligen! Aldrig har jag ångrat något mindre än när jag började gå till min bästa terapeut. Utan henne hade jag förmodligen varit död nu!! Hejja hejja säger jag och skickar en massa elektroniska kramar för mod! KRAM!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...