Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Mer Om Anna!

feb 9, 2017 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Efter det där personlighetstestet har jag tänkt en himla massa. På hur jag är, på hur jag upplevs och sådär.

Jag vet att just min typ är ovanlig och kan upplevas som väldigt konstig. De flesta är varma, omhändertagande och sociala personer och jag är raka motsatsen.
Men bara för att jag inte gillar att småprata betyder det inte att jag är arg.
För att jag inte gillar kramar betyder det inte att jag är seriemördare.
För att jag skämtar på ett mycket hårdare sätt än de flesta, betyder inte det att jag behöver gå en charmkurs.
Bara för att jag inte är som du, betyder det inte att jag önskar att jag vore det.

Jag är sån här och trivs med det.
I måååååååååånga år hade jag svårt att förstå varför jag inte var som alla andra, eller kanske att förstå varför alla andra inte var som mig.
Men nu vet jag hur jag fungerar. Att jag som über introvert behöver vara ifred. Behöver slippa småprat och kramar. För att det strider mot all min natur.
Bara för att jag går hem mitt i en fest betyder det inte att det var tråkigt. Det betyder bara att det räckte.

Det som är jobbigt med att vara såhär är att det inte är normen.
Det betyder att det alltid är jag som måste anpassa mig.
För man SKA vara trevlig och småprata innan möten, fråga hur barnen mår och kanske säga nått om hur kallt det är. Det hör till.
Men för mig krävs det en stor ansträngning att göra det, och en ÄNNU större ansträngning att sen solla bort det där mellansnacket från det som verkligen sas på mötet.
Vad skönt det hade varit att gå på ett möte där man bara sa hej, tog i hand och sen började prata om det viktiga, det mötet var till för.
Sen efteråt kan man prata om hundar och restaurangbesök.
Men i den ordningen är det sällan.

Bara för att jag upplevs som sur och tvär, så innebär inte det att jag är tråkig.
Jag skulle nog tro att de som känner mig tycker jag är en av de roligaste.
För det är en jäkla skillnad när man kommit förbi allt det där, när man förstår att man inte ska pressa mig, eller be mig att förklara varför, utan bara låter mig vara som jag är.
Det är då jag öppnar upp mig och börjar lita på dig.
Känner jag mig trygg är jag absolut inte den tysta och absolut inte den lugna.
Min storebror brukar säga att jag är den mest extroverta introverta han känner för att jag tar så mycket plats.
Men med honom är jag trygg.

5 situationer där jag får kalla kårar och vill springa och gömma mig:

 • När man är med nya människor och någon säger att man ska delas in i grupper och leka lekar. Gud i himlen, skjut mig!
 • När någon ytligt bekant kommer framspringande med öppna armar och vill kramas samtidigt som de skriker heeeeeeeeeeeeeeeeeej. Hej, men nej.
 • Äta mat ihop med någon man inte riktigt känner och inte heller är direkt intresserad av att lära känna. Skulle hellre äta mat ensam, bakom en sten än äta matlåda ihop med någon jag inte känner.
 • Frisör/manikyr/tandläkare/gynekolog-snack. Jag är här av en anledning, gör ditt jobb. Vi behöver inte prata om mina semesterplaner under tiden.
 • Åka tåg ensam och hamna bredvid någon som vill snicksnacka lite med mig under resan. Det här är min egentid. Tyst.

5 situationer där jag däremot känner mig totalt avslappnad och helt som mig själv:

 • När vi spelar pingis på jobbet. Då kan jag vara social fast ha något annat att koncentrera mig på samtidigt. Win win.
 • På after work. Jag älskar hela konceptet after work! Man har jobbat hela dagen och alla är lite sega och vill prata om sin vecka samtidigt som man dricker öl. Här är jag utan tvekan social.
 • Hemma hos min mamma eller hos min faster. Där man liksom känner sig hemma. Inget förväntas av en och vi sitter bara och glor på tv, men vi liksom gillar varann ändå.
 • På middag hos kompisar när man bara är två par. Speciellt om det bjud på typ korv med bröd och värdinnan har mjukisbrallor. Gillar opretentiös mat och bara gött häng liksom. Då kan jag slappna av.
 • På gymmet. Förr var den här punkten på min hatlista och det finns fortfarande delar av gymvistelsen jag inte gillar (tex precis innan passet börjar) men sen är man bara går in i the zone så känns det som min hjärna äntligen får vila.

 

Jag vet att jag har skrivit om det här ämnet tusen gånger förut, men det ligger mig väldigt varmt om hjärtat och ni brukar uppskatta de här inläggen.
Jag tycker att det är viktigt att förstå att människor är olika, att en och samma situation kan uppfattas helt olika beroende på hur man är.
Och det är helt okej att det är så.
Det kan ingen charmkurs i världen ändra på.

img_2182

5 Kommentarer

 1. Åh! Så himla bra inlägg. Jag känner igen mig i princip allt du skriver. Tex att delas in i grupper och ”leka” är ett av mina värsta scenarion, mår liksom illa av tanken på det. Jag är egentligen en väldigt social människa, men trivs absolut inte i stora sammanhang, och umgås helst med personer jag känner väl och har ofta inte så stort intresse eller behov av att lära känna nya. Så himla bra och viktigt att du lyfter upp detta och belyser hur olika man kan vara, utan att det för den sakens skull behöver betyda att man är ”fel”. Gillar dig och din blogg skarpt!

 2. Älskar när du skriver om det här. Känner igen mig SÅ mycket.

 3. Tack för igenkänning, för en gångs skull ❤

 4. Håller med dig!

 5. Du är bäst !
  Vi är som yin och yang.
  Balanserar varandra fin fint.
  Skulle aldrig vilja ändra på något som är du !!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...