Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Min Påsk!

apr 23, 2019 | Tankar och Vardag | 10 Kommentarer

Jag har haft en så himla fin och evinnerligt lång påsk. Vilket väder, här har det varit runt 17-19 grader varje dag och Knut har sprungit ut och in, barfota och lekt med alla grannbarnen. Älskar att bo i ett villaområde den här tiden på året!


Jag fick tillfälle att inviga min fantastiska Rodebjerklänning som jag fick av Emil i födelsedagspresent. Den hade jag på mig när vi var på släktkalas. Våra släktkalas är så roliga, det spelas dragspel, alla äter för mycket och sen springer det runt en himla massa ungar överallt och jag blev alldeles nostalgisk över att jag nyss var det där barnet och nu är den vuxna på festen. Fint ändå, hur allting hänger ihop och tiden går.


På påskafton var vi hemma hos våra kompisar Tobbe och Matilda. De hade fixat äggjakt, vilken succé!
Vi måste prata om det här med påskbrev förresten, att det tydligen är ett värmländskt fenomen! Var HELT övertygad om att alla gjorde det! Man tecknar alltså påskbrevi veckor innan påsk, viker ihop på ett speciellt sätt så det blir en trekant, sen lägger man allihop i en korg (man kan alltså köpa färdiga påskbrev i butikerna i Karlstad, som är som målarbokssidor fast med påsktema) Sen klär man ut sig till påskkärring, plingar på hos grannarna, lämnar över ett påskbrev och får godis som tack.
Här går man tydligen bara runt utan brev, inte alls samma sak ju!! Blir besviken på alla andra landskap som inte levererar rätt sorts påsk…..


Sommarhäng på altanen (notera gulliga Stig i mitten)


Vi dukade upp en himla massa tapasmat. Alltså MUMS! Det här är livets mat tycker jag!


Stig nöjde sig med att äta kattsvans.


Jag invigde den här klänningen/tunikan från H&M´s gamla Garden collektion de hade för flera år sen. Letade som en tok efter den och hittade till slut på tradera. Fast nu vet jag inte vad jag tycker om den. Den är så väldigt färgglad. Fast kanske till bruna ben på stranden sen senare i sommar?

Thomas var med. Tycker så mycket om honom.


Vestis lånade min kamera under kvällen, hade ställt om till film och filmade en massa omedvetet. Det blev en så himla fin film, men tyvärr för stor för att kunna lägga upp här. Tusan!

 

10 Kommentarer

 1. Jag är uppväxt i Dalsland, där kastar vi också påskbrev 🙂 Nu bor jag i Göteborg och ingen vet vad jag pratar om. Det är en fin tradition!

  • Jag är också uppväxt i Dalsland, och japp, vi kastade påskbrev. Med godis i. Sen sprang man allt vad man kunde för att inte bli ”tagen” av mottagaren. Det gällde att hinna ifatt så många så möjligt av de som kastade påskbrev hos en, och att själv inte bli tagen när man var hos dem. Bästa traditionen ever, stor besvikelse att den inte förekommer i Småland.

 2. Bor i Västerbotten, vi ritade alltid egna påskkort som vi delade ut när vi gick påskkärring. Vet dock inte hur ungarna gör idag. Mvh/ född på 80talet????

 3. Här i Kalmar delas det fortfarande ut påskkort av påskkärringarna????????

 4. Jag är uppvuxen i stockholm och tycker det är självklart att man ger bort egenritade påskkort när man går påskkärring och hoppas på godis. Det gjorde jag som barn, det gör grannbarnen här och min egen unge ritade sitt första i år.

 5. Jag kommer från Västmanland och där ritar man påskkort som man går runt och delar ut. Min sambo kommer från Karlstad och jag har blivit introduserad till påskbrevstraditionen. Jag gillar den starkt 🙂

 6. Jag kommer från Sunne. Där målar vi påskrev och slänger upp dem på folks verandor med godis i. Inget tiggande. Det gjorde vi på knut. När jag flyttade närmare Karlstad tog det lång tid innan jag fattade att ungarna ville HA godis. Mången besviken unge har lämnat påskrev till mig.

 7. Vilken fin påsk!
  I gamla skaraborgs län (norra västergötland), där jag är uppväxt, ritade vi också påskbrev och vek precis så. Men det har säkert ändrats sen jag var barn.

 8. I norra Bohuslän går man också påskkärring! Kom ihåg att jag som liten satt flera veckor innan påsk och ritade påskbrev ????

 9. Uppsala här, och vi ritar och delar ut egna påskkort. Till min dotter sa jag att nu ska vi hälsa glad påsk till grannarna med påskkort, har du tur kanske de har godis!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...