Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Mina Nyårslöften!

dec 3, 2019 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

2020 blir ett händelserikt år, då vi ska skola in Stig och således få någon form av rutin i livet igen. Jag ska hitta nytt kontor och allt sånt där och det känns väldigt spännande.
Att vara föräldraledig känns lite som att pausa livet, eller iallafall det liv man är van vid. Så nu ska vi försöka landa i det nya gamla livet igen.

2019 har varit ett omvälvande år för mig, med mycket ångest och identitetskris av att behöva flytta ut från min älskade ateljé. Visste inte innan hur mycket den faktiskt betydde för mitt välmående.
Här kommer iallafall några saker jag ska göra annorlunda 2020:

 • Sluta lägga mig i så mycket. Jag har OTROLIGT svårt att ha en åsikt och inte säga den. Jag ska bli bättre på att tycka saker utan att alltid delge den informationen till andra. Måste också lära mig att människor får göra precis som de vill, oavsett vad jag tycker om saken.
 • Bli snällare mot mig själv. Det är okej att säga nej. Gå hem om jag inte trivs, säga ifrån när det inte känns bra och tacka inte ja till saker som känns fel i magen.

 • Värdera min tid högre. Jag har bara x antal timmar på en vecka, då gäller det att portionera de timmarna väl. Att umgås med de som ger mig energi istället för att ta den, ägna mig åt sånt som får mig att bra och att ge mig själv tid att vila och att krama mina ungar så mycket jag bara kan. Snart är de stora.
 • Klä på mig roliga kläder igen. Jag har så himla mycket fint i min garderob och massor med fina klädkombinationer i mitt huvud, men har liksom ingen anledning att klä på mig när jag bara är hemma jämt och det känns så jäkla tråkigt. Känner mig grå och ful om jag jämför med mitt gamla jag.
  Detta måste ändras omgående!

 • Vara kreativ utan krav. Måla utan att det måste bli perfekt, jobba med lera utan att sälja det, teckna för att det är kul.


(foto Picpeople)

 • Investera i mig själv. Gå en kurs, gör en ansiktsbehandling, gå och träna. Nu senast har jag anmält mig till ett dygn med gongyoga, där man ska vara tyst och bara lyssna på gong en hel natt. Mycket taggad inför detta!
 • Tänka på att jag är en alldeles förträfflig person. Jag vet att jag är ganska speciell och lite svår att tycka om ifall man inte förstår tjusningen så att säga. Så då gäller det helt enkelt att umgås med de som förstår den istället för att klanka ner på sig själv.

2 Kommentarer

 1. Så jävla viktigt, att välja sig själv.

 2. Känner så mkt igen mig i den sista punkten. Även i citatet i slutet.
  Efter flera år av att ha nedvärderat och försökt anpassa mig efter andras tycken och tankar om mig, så försöker jag nu vända prioriteringarna och sätta mig själv och mitt eget värde i främsta rummet. Det är lättare sagt än gjort såklart, men bara av att jag uppmärksammat det som i så många år brutit ner min självkänsla och identitet, så har jag kommit en bra bit på vägen. Man ska omge sig av människor och uppskattar och tycker om en för den man är, inte den som man utifrån deras ögon borde vara.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...