Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Mitt Förlossningsbrev!

aug 28, 2018 | Bebis | 6 Kommentarer

Som jag skrev tidigare så ligger Småtting med rumpan nedåt så det kanske blir kejsarsnitt, men om det inte blir det så har jag ändå skrivit ihop ett förlossningsbrev.
Kan inte minnas att jag ens hade med mig något sånt till förlossningen förra gången, men det gick ju bra ändå.
Jag hoppas ju lite på snitt men om det ändå blir en förlossning så är det här min ”önskelista”:

Förlossningsbrev Anna Ileby

Då jag vid tidigare förlossning inte upplevde värkarna som särskilt jobbiga så gör jag gärna på liknande sätt denna gången.
Först ett varmt bad, där den enda smärtlindringen är hett vatten mot ryggslutet.

Fick epidural efter badet förra förlossningen, men tyckte den gjorde väldigt ont att sätta, så tror jag kan klara mig utan den denna gång och istället använda mig av TENS-maskin genom värkarna.
(detta kan dock ändras beroende på hur ont det gör!)
Använder gärna lustgas men på ganska låg styrka, vill absolut inte må illa!

Tycker om att veta vad som händer, i vilket skede av förlossningen jag är och hur lång tid det kan tänkas ta, så jag har något att förhålla mig till.
Gillar raka rör och raka direktiv så jag vet vad jag ska göra.

Har sedan tidigare en skadad svanskota så ligger gärna i en ställning under förlossningen där den skonas så mycket som möjligt.
Har gärna något att hålla i och ta spjärn emot när jag ska krysta.

Jag vill inte amma så jag vill inte ha några som helst påtryckningar om det.
Ser gärna att jag får den tablett som stannar av all mjölkproduktion så fort som möjligt efter att bebisen är ute.

Tänk att han snart är här! Så himla svindlande att tänka på!

6 Kommentarer

  1. Födde barn i förrgår och fasen vad jag saknade något att just hålla i/ta spjärn mot! Det fick bli min sambos hand och han fick tydligen riktigt ont även om jag någonstans försökte att inte klämma för hårt. Så bra grej att ha med!
    Stort lycka till!

  2. Spännande! Är i samma sits som du och funderar en hel del på strategier för smärtlindring…Fråga- har du använt TENS innan? Min erfarenhet är att den funkar bra att börja med väldigt tidigt, innan värkarna gör direkt ont men ändå när man gärna vill ha nått som distraherar. Jag tänker att om man först badar så har man kanske ganska kraftiga värkar när man kommer upp och det kan bli svårt att få TENSen på plats och känna att den gör nytta. Jag funderar nästan på om det är bättre att göra tvärtom, först TENS och sen bad… äh, jag vet inte! ????????‍♀️????

    • Jag har bara använt tens när jag haft ryggskott och då tyckt att det funkat väldigt bra. Men i förlossningssammanhang så vet jag inte hur det är förstås. Jag tyckte inte värkarbetet var så jobbigt så det klarar jag nog utan smärtlindring, plus att det gick ganska fort förra gången så jag tänker att den här gången går det nog ännu fortare. Tänkte att tens kanske var smidigare än att behöva sätta ryggmärgsbedövning, men vad vet jag?

  3. Men om förra förlossningen funkade bra, varför vill du i så fall bli snittad? Med tanke på att det är mer riskfyllt och läkning osv tar längre tid plus att man ändå inte slipper avslag och annat.

    • Jag har inget emot en vanlig förlossning, men om jag fick välja så skulle jag nog ändå ta snitt den här gången. Oroar mig mer för vändningsförsöket än för förlossningen. Och på grund av orsaker så tycker jag att snitt känns mer lockande den här gången, om nu alternativet fanns vill säga

  4. Lycka till och hoppas allt går bra oavsett hur lillen kommer ut i världen. Själv födde jag en gosse (Frej) 23 Aug och fick både lustgas och eda, vilket var himlen. Har fortfarande ont i näsbenet pga sög i mig så mycket att jag i princip somnade :p. Tens verkar spännande och hört mycket gott om det. Lycka till som sagt, vad otroligt spännande!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...