Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Mitt Nya Jobb!

mar 13, 2018 | Allmänt | 7 Kommentarer

Alltså det har hänt en så himla fin sak, jag har nämligen fått ett nytt jobb!
Eller ja, nytt uppdrag är det ju, är ju fortfarande min egen och allt sånt där, men det är det största jobb jag gjort hittills och det känns så himla fint och stort i magen.

Jag får förfrågningar då och då, ibland från små företag och ibland från sådana man väl känner igen, men oftast faller man ju på betalningsbiten. De vet helt enkelt inte vad det kostar att ta in en illustratör.
Fick tex frågan att teckna alla mäklare för ett känt fastighetsbolag (heter det fastighetsbolag? Eller mäklarfirma kanske det heter? Aja ni fattar) för ett tag sen och när jag sa vad jag ville ha för jobbet så fick jag svaret: OJ DÅ! Det var inte vad vi hade tänkt oss, tack ändå!
Såklart förstår jag att alla inte har råd, men när jag nyfiket nog skickade tillbaka och frågade vad de väntat sig att det skulle kosta, fick jag svaret: Runt 250 kronor styck.
Alltså…..
När har en mäklare någonsin gjort någonting för 250 kronor? Det kostar ju typ 250 kronor bara att ta en kopp kaffe med en mäklare. Minst.

Ja det var ett sidospår. Det här företaget sa i alla fall bara ett rungande ja till mitt prisförslag och blev lika peppade som jag att sätta igång.
De åkte dessutom från Stockholm till Värnamo för att träffa mig. Det har aldrig hänt under mina åtta år som företagare att en Stockholmare flyttat sig för min skull!
Nu ska i alla fall hela projektet dra igång så imorgon åker jag upp till Stockholm och får prata med ägaren och se tillverkningen och allt sånt där.
Så himla roligt!

Det bästa av allt är ändå att jag unnad mig en natt på hotell.
Ensam.
Mitt livs största lyx.
ÄLSKAR att bo på hotell själv, köpa hem sushi och äta i sängen, se på dålig tv och duscha svinlänge. Äta jättemycket godis och gå på toaletten utan att stänga dörren.
Åh can´t wait!
En dygn i Stockholm är precis vad jag behövde just nu!

Berättar såklart mer om jobbet så fort det är lite mer officiellt, det ska vara klart i sommar så då, om inte annat, får ni reda på vad det gäller!
Yay för mig!

7 Kommentarer

 1. Grattis, vad kul!

 2. Cooooolt! ???? Ser fram emot att läsa mer om vad du ska få göra ????

 3. Grattis! Så kul!

 4. Bra gjort!

 5. Med tanke på alla skatter och avgifter och så som det kommer med att ha företag, skulle det vara kul att räkna på hur många minuter (sekunder?) de föreställer sig att en teckning tar att rita? Om totalpriset skall bli 250kr 😉 (hinner du ens skissa upp hur stort ansiktet skall vara på papperet under den tiden?)

  Men heja dig med det nya jobbet! De visar ju verkligen på sin inställning att det är just DITT arbete de vill ha och ingen annans. Så grym!

 6. Shit vad roligt!! Stort grattis!

 7. Hej Anna, jag är en traderare av rang 🙂 och idag letar jag litografier. Sprang över en tavla som kanske är intressant för en Tove-tok som dig. https://www.tradera.com/item/305002949
  Ville åtminstone hinta om den, den går ut ikväll. Tack för en fin blogg 🙂 /n

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...