Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

+ och – Med Att Jobba Hemifrån!

apr 30, 2019 | Allmänt | 2 Kommentarer

Ursäkta tjat om att jag ska flytta ifrån min ateljé men jag måste liksom processa och acceptera det hela genom att älta det. Stort steg som sagt.

Det här är min pluslista med att jobba hemifrån:

+ Jag får mer tid att teckna egna projekt eftersom jag kan sitta där även på kvällarna och helgerna. När jag får teckna mitt eget blomstrar kreativiteten som mest.

+ Jag hinner teckna nya prints. Det har jag inte haft tid med nu och det ska bli roligt. Har några olika idéer på lager.

+ Jag får godare kaffe hemma än i selectas kaffemaskin.

+ Det är sjukt smidigt, bara gå ner för trappan så är jag framme och kan sätta igång.

+ Jag kan börja måla i olja eftersom jag har bättre möjligheter att tvätta penslarna hemma än på jobbet.

+ Jag kan jobba utan att klä på mig.

+ Jag slipper en dyr hyra.

 

Här kommer mina minusgrejer:

– Jag har inget sammanhang. Alltså ingen bjuder in mig till after work, frukostar eller fika (fast min kompis Markus har lovat att på mina jobbdagar får jag komma till hans företag och fika)

– Jag har ingen städerska. Där jag sitter nu så städas kontoret två gånger i veckan, sån himla lyx!

– Jag måste skaffa färgpatroner till min skrivare. Förut har utskrifter ingått i hyran och jag skriver ut MYCKET!

– Känslan av ”att gå till jobbet” försvinner. Jag har ingen anledning att klä på mig och hyffsa till mig eftersom jag ändå bara är hemma.

– Emil och barnen är hemma så jag kan lätt bli störd eller distraherad. Har förklarat läget för Knut att mammas ateljé är inget lekrum och när jag är på jobbet får jag inte bli störd. Han svarade: -Kanske vi kan ha en pratstund om vi ses utanför kontoret?

– Jag blir helt ensam och risken för lappsjuka är överhängande.

– Jag kan jobba utan att klä på mig. Vill verkligen inte blir en sån där person som helt tappar stinget och alltid har slarvig knut på huvudet och trasiga mjukisbyxor.

To be continued…….

 

2 Kommentarer

  1. Asså Knut. <3 Han kan blir din kollega som ringer och bjuder in till fika och pratstund på rasten.

  2. Jag arbetar också hemifrån för det mesta. Instämmer helt i både plus och minus. En sak som funkar bra för mig är att ta en kort cykeltur eller promenad innan och efter jobbet. Att ”gå till jobbet” så att säga, trots att man bara går tillbaka hem. ????

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...