Om allt som gör ont.

okt 1, 2020 | Allmänt | 4 Kommentarer

Nu har det gått två månader sedan jag fick ett diskbråck i nacken.
Ett diskbråck är alltså när diskarna man har i ryggraden går sönder och då trycker de på nerverna och kan göra sjukt ont.^Mitt sitter allra högst upp i nacken, liksom långt ner i bakhuvudet kan man säga. Vid diskbråck i nacken är det vanligt att det smärtar ner i armen och man kan tappa känseln i handen, vilket i mitt fall hade varit total katastrof.
Nu har jag haft “tur” så istället strålar smärtan uppåt, rakt upp i huvudet.

Två månader har nu gått av konstant megaont i huvudet.
Det känns som alla hårrötter i bakhuvudet ömmar och en stark molande känsla i hela baksidan av huvudet upp mot hjässan. Som att ha på sig en keps som sitter åt ett snäpp för hårt.
Då och då blixtrar det till och gör absolut skitont.

Själva nacken gör också ont men det värsta är verkligen huvudvärken.
Nu äter jag en massa stark medicin för att kunna bli människa igen, går också på sjukgymnastik och akupunktur.
Jag vet att det finns miljarder tips och trix men vill helst inte ha några sådana. Jag är i goda händer och just nu är smärtan så akut att jag inte kan göra så mycket sjukgymnastik eller övningar så undvik gärna tips.

Min egen behandling består av oroligt mycket vila, att ha så tyst omkring mig jag bara kan och att äta skitmycket godis.
Funkar faktiskt förvånandsvärt bra!
Imorgon åker vi till stugan över helgen, utan barn.
Tanken är att måla och tapetsera men vi får se hur mycket vi hinner nu när jag knappt kan hjälpa till.

Det som funkar allra bäst är att måla faktsikt. Att måla sjukt detaljerat och snöa in på milimetrar. Då glömmer jag bort att det gör ont.
Så det ägnar jag mig åt just nu.
Detta är min senaste målning.

4 Kommentarer

 1. Vad fantastiskt mitt i skiten, att en del av ditt jobb funkar som en medicin! Håller tummarna för att något kommer att ta bort problemet, inte bara lindra <3 Tack för fint inlägg och magiska bilder

  Svara
 2. På tal om ngt helt annat. Er katt, tar ni med henne till stugan när ni åker dit? Hur gjorde ni i somras?

  Vill så gärna skaffa katt men är rädd att det ska bli ett problem under sommaren när en vill känna sig lite fri :/

  Svara
  • Det jobbar en supergullig tjej där jag har mitt kontor, som bor bara några gator bort från mig som skulle vara hemma på sommaren, så hon och hennes kille passade katten hemma hos oss. De flyttade in när vi var borta, så allt var som vanligt för katten! Så himla bra! Men om du skaffar katt går det såklart att ta med, vänj den från början skulle jag säga. Men vi kommer nog aldrig ta med henne upp dit, nu har vi ju den här strålande lösningen!

   Svara
   • Tack för ditt svar 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer 

Sånt Jag Längtar Efter!

Elsa Billgren skrev ett så fint inlägg om att längta efter saker. Jag insåg att jag längtar efter massor, tex detta, högt och lågt: Känslan när mitt tåg rullar in på Stockholms central på fredag och jag vet att resan gått bra. Jag älskar att vara iväg men hatar att...

Inuti mitt huvud.

Nu har jag ätit mina mediciner mot nacken i snart tre veckor. De har gradvis ökat dosen för att komma upp de det jag har nu.Jag hatar den. Jag hatar den här medicinen så innerligt.Den gör att min hjärna känns trög, att min tidigare snabba käft är förlamad och att jag...

Hur landet ligger!

Jag har verkligen glömt bort hur det är att blogga på daglig basis, glömmer bort att jag ens har denna blogg. Men nu så!Tänkte berätta lite om hur landet ligger just nu:Min status med nacken är att den extrema huvudvärken har lugnat sig och numera mer ligger som ett...