Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Om att Rädda ett Hus!

okt 9, 2012 | Huset, Inredning | 3 Kommentarer

När jag och Emil satt i badtunnan i lördags, med en vägg av iskall, kolsvart, höstnatt runt tunnan, så pratade vi om huset.
Jag frågade om han trodde det spökade och han svarade nej och jag fyllde i, att om det gör det, så är det spöket nog bara glad att vi gör det så fint.


Vårt hus är gammalt, har knarriga golv och gnisslande dörrar, spänntak och sotiga kakelugnar.
Vi försöker renovera det med varsam hand, försöker hitta tillbaka till hur det en gång såg ut, fast med vår lilla twist.


När vi flyttade in såg köket ut såhär. Ledset, brunt och all sina forna glans var begravd i dunkelt 70-tal.
Vi pillade bort kaklet, lyfte av skåpsluckorna och skruvade bort handtag, trots att den tidigare hyresgästen sa att det var stört omöjligt att göra något åt det där köket.
Skåpsluckorna fick en behaglig, ljusgrön nyans och kaklet svart fog, precis som det gamla vi hittat inuti garderoben i huset.
Nittiotalsgardinerna byttes ut mot hemtrevliga rödrutiga och REDA-hyllan skruvades upp och fylldes med mjöl och havregryn.

Det här huset alltså, det är en outtömlig källa till inspiration, glädje, gemenskap och vi – jag och min fina man.
Jag älskar varje liten spricka, varje vrå och varje litet hål i väggen.
Det här huset är så hemma. Mitt hemma.

3 Kommentarer

  1. Blir helt rörd när jag läser detta ^_^ Så fint ni gör, med sån försiktighet… Jag lovar er att huset riktigt myser där det står och bara blir gladare och gladare 🙂

    Det är nåt speciellt med gamla hur…känns nästan som allt det dom genomlevt sitter kvar i väggarna. Som en själ 🙂

  2. Ditt hus! Er så fin!

  3. Så himla fint! Härligt att se att det faktiskt går att förändra fast att det känns lite lätt omöjligt ibland.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...