Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Om Drömboplatser!

aug 27, 2019 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Fick frågan en gång om var jag skulle bo om jag fick välja.
Svårt, för jag har många favoritplatser och alla är bra på olika sätt.

Mitt förstahandsval måste ändå vara Värmland:


Värmland kommer alltid kännas mest som hemma för mig. Där jag hittar bäst, där jag vet alla fina utflyktsmål och där jag känner mig mest förstådd. Värmland är hemma.

Mitt andrahandsval är Öland:


Det finns ingen plats som Öland. Det är nått med ljuset, med luften och det känns som att Öland är det landskap som speglar min personlighet allra bäst. Det är tyst och lite ödsligt, med ett stort Allvar i mitten. Många åker till Öland för att jag sagt så mycket bra om det och kommer sedan tillbaka och säger att det var sååå tråkigt, inga roliga loppisar och att det inte fanns nått att göra där. Exakt. Det finns inget att göra, det är det som är tjusningen med Öland. Man bara är och andas och låter axlarna sjunka ner en decimeter (och loppisarna är visst roliga, om man är där tidigt på säsongen)

Mitt tredjehandsval är Småland:


Här bor jag nu. Fast jag har lite svårt att förlika mig med det så blir det ändå bättre för varje år. Jag gillar att det är så verkligt på nått sätt. Ingenting är fejkat och på låtsas. Det är riktig djup skog, röda hus och massa snö. Det är ingen stress och press och jag känner att jag kan landa här. Småland är lugn och ro för mig.

Nästa val är Stockholm, fast den gäller nog bara om jag inte hade haft barn. För jag vill inte ha barn i Stockholm:


Stockholm är totala motsatsen till Småland och jag tror jag behöver båda för att kunna fungera. Jag gillar att det finns så mycket att välja på, att jag inte varit överallt, att det finns så mycket oupptäckt. Jag gillar också alla möjligheter som ligger där och pyr i bakgrunden, livet som kunde varit om jag valt annorlunda. Men mest av allt så gillar jag att glo på folk och det finns ingen bättre plats att glo på, än just i Stockholm.

Sen har vi några bubblare, som jag nog aldrig skulle flytta till, men ändå är himla fina:


Tjörn. Saltvatten, klippor, skaldjur och tång. Ändå himla härligt.

Höganäs och Mölle. Så otroligt fina platser som vi återvänder till varje år. Sen sitter vi där och suckar och säger att häääär skulle man bo.

1 kommentar

  1. Åh. Jag är sån som alltid längtar bort, även när jag trivs. Bor i Sthlm., med två små barn. Tror många glömmer att Stockholm verkligen inte bara är innerstan med stress och sådant. Bor i ett lugnt villaområde med skog och knappt någon trafik.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...