Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Om Min Utställning!

jul 30, 2019 | Teckningar | 4 Kommentarer

I början på mars nästa år har jag min första egna utställning!
Har ställt ut massvis med gånger när jag var yngre men alltid ihop med andra, så nu är det första gången jag helt får bestämma hur det ska se ut och kännas alldeles själv. Så himla roligt. Roligt och SVÅRT!

Jag har en vision och en röd tråd i bilderna. Den är kanske inte tydlig för andra men för mig är den det och det är väl det viktigaste.
Lokalen jag ställer ut i heter Blickfånget och ligger i Gummifabriken i Värnamo. Det är ett enda stort rum, med mycket fönster in i galleriet så det gäller att tänka till.
Som tur är jobbar Emil som just kulturvaktmästare där, dvs det är han som hänger utställningarna så jag kan nog få igenom det mesta jag tänker, he he.

Planen är att ha med minst tio stora teckningar. Jag tycker de stora (50×70) ger mycket mer wow-känsla.
Just nu har jag sex klara och två halvfärdiga, men en hel hög med inspiration kvar så jag hoppas bara jag ska ha tid att göra det också.


Jag försöker få fram en viss ensamhet i bilderna, även om det är flera personer på en del av dom. Att alla ändå har sitt eget liksom. Kanske är det min introverta sida som lyser igenom?
Det svåraste av alltihop, är att komma på ett namn till utställningen. Kanske tar jag det som min vän Anton gav mig som slogan en gång: Konsten att teckna en mjuk linje med en vass kant.

4 Kommentarer

  1. Spännande! kan du berätta datum för utställningen?

    • Troooor att den börjar 10 mars och håller på i några veckor framåt

  2. Vad kul! Då får jag nog ta mig från Borås till Värnamo för att kika!

    • Välkommen!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...