Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Papen Memorial!

sep 7, 2013 | Allmänt | 4 Kommentarer

Min pappa var en golfspelare av rang. Han spelade varje dag, eller så ofta han kom åt iallafall. På somrarna spenderade han mer tid på golfbanan än någon annanstans.
Jag förstod aldrig riktigt tjusningen med golfbanan. Inte förrän nu.
Pappas gamla ”gubbgäng” på golfbanan, eller ”morrongänget” som han träffade varje dag när han var där ute och spelade, har nämligen gått ihop och startat golftävlingen Papen Memorial. Alltså, en golftävling till min pappas minne.
Det är så himla fint så jag blir alldeles rörd när jag tänker på det!
Att han har varit så viktig och inte bara ”en gubbe på golfbanan”, att han ska få en så fin sak som en egen golftävling! Tänk vad stolt och mallig han hade varit om han visste det!

På pappas begravning var det en hel del ledsna golffarbröder och det var liksom jag då jag förstod att han var mycket mer än bara min pappa som råkade gilla golf. Att han påverkat folk, att han är den där roliga gubben som drar skämt och ställer upp när det behövs, även för andra än oss där hemma.
Så fint att tänka på.

Så nu är det snart dags för den första Papen Memorial och i första pris får man min pappas putter, som sedan ska bli ett vandringspris eftersom tanken är att tävlingen ska fortsätta år efter år.
Vad jag förstått (det verkar lite oklart än) så ska man ha känt pappa för att få vara med och sedan kunna bli inbjuden att spela i tävlingen så småningom.
I vilket fall som helst så är det ett så himla fint initiativ och jag är så himla glad att de fina golffarbröderna dragit igång detta, bara för pappa!

Tack, det betyder jättemycket för vår familj, att veta att han var så omtyckt! TACK! Han hade varit så stolt!

pappasvartvit

4 Kommentarer

  1. Det är ett tag sen jag fällde en tår för min älskade storebror men nu gör jag det. Jag vet vad golfen betydde för Anders. Han berättade att han köpt en 20?-växlad cykel och en kompis ville att han skulle följa med till golfbanan vilket han inte var då förtjust i men han fick in en sån fullträff på ranchen att han gick och sålde cykeln och köpte golfklubbor istället och på den vägen var det. Rätta mig om jag har fel. Kram på er, älskar er och älskade honom. Den vilda fastern

  2. Jättefint. Min mamma och pappa instiftade Sigges Cup, en golftävling för alla familjemedlemmar. Nu när de båda är borta blir det en än viktigare tävling. Det blir ett tillfälle varje år då vi samlas tre syskon med våra familjer. Icke golfande familjemedlemmar gör någon annan aktivitet. Vi alternerar tävlingsplatsen mellan våra olika bosäten. I somras träffades vi i Sotenäs och jag tog hem vandringspriset! Det ska stå på hedersplats hemma till nästa års tävling. Kul att din pappas putter blir Papen Memorials vandringspris!

  3. Men va fint! Blir rörd utan att ens ha någon relation till dig eller din pappa. Vilket underbart initiativ!

  4. Så fint. Min pappa spelade med väldigt mycket golf. Efter att jag träffat ett medium som inte visste något om mig så fick jag veta av henne att pappa spelar golf hela tiden nu. Känns bra….
    Din pappa gör säkert detsamma.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...